Opiskelijoiden lasinäyttely Suomen lasimuseossa on kaunis visuaalinen elämys!

0

Linda-Lydia Silfer on HAMKin lasi- ja keramiikkamuotoilun neljännen vuosikurssin opiskelija. Hän järjesti muiden lasimuotoilun opiskelijoiden kanssa A+ (Ambition in Glass) -lasinäyttelyn Suomen lasimuseossa Riihimäellä, ja oli yksi opiskelijoista projektin vetovastuussa. Haastattelimme häntä sekä projektin, että hänen tulevaisuudensuunnitelmiensa tiimoilta.

Lasiala kiehtoo

Lindan kiinnostus lasiin lähti alun perin mosaiikkikurssilta. Hän halusi oppia lisää lasin työstöstä, ja päästä tekemään töitä lasin parissa. Heti opintojen alussa aihe tuntuikin omalta.

Näyttely Suomen Lasimuseossa

Linda on ollut mukana järjestämässä A+ (Ambition in Glass) -lasinäyttelyä, joka on käynnissä 18.5.-26.8. Suomen lasimuseossa Riihimäellä. Näyttelyssä esitellään eri vuosikurssien opiskelijoiden taidetta ja muotoilua eri tekniikoin toteutettuna. Linda on ollut yksi projektin vetovastuussa olevista opiskelijoista.

Projekti oli hyvin työteliäs, sillä mukana oli 17 eri lasimuotoilun vuosikurssien opiskelijaa töineen, sekä installaatio, jonka 14 ykkösvuoden opiskelijaa olivat luoneet. Projektin valmistelut aloitettiin jo tammikuussa, mutta silti ennen näyttelyn avajaisia tuli kiire. Linda kertoo, että osa näyttelyyn osallistuvista töistä valmistui juuri ajoissa avajaisia varten, mikä loi kiirettä esimerkiksi esitteiden painattamisen kanssa.

-Tällaisia projekteja pitäisi ehdottomasti olla enemmänkin, sillä se on loistava keino tuoreille suunnittelijoille päästä esille ja eteenpäin, Linda toteaa. Haluaisin kiittää lasimuseota siitä, että se otti meidät vastaan. Pääsimme samaan kutsukorttiin lasimaailman isojen nimien, kuten Kerttu Nurmisen ja Helena Tynellin kanssa, joten näyttelyn avajaisissa oli paljon väkeä.

Opiskelijat saivat myös apurahaa projektiin Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiöltä, mistä oli todella paljon hyötyä esimerkiksi markkinointimateriaalien toteuttamisessa.

Näyttelyn avajaisiin osallistui paljon väkeä.

Työharjoittelun kautta suuntaa uralle

Linda löysi oman tiensä suunnittelijana työharjoittelunsa kautta. Hän oli harjoittelussa Helsingissä Evolum-nimisessä yrityksessä, joka tekee kaikki tuotteensa kierrätyslasista, ja kiinnostui itsekin kierrätysmateriaalien käytöstä yhä enemmän. Hän on oppinut harjoittelunsa aikana paljon mm. kylmätyöstöstä, ja pääsi vapaasti käyttämään monia eri laitteita.

Lindan tulevaisuudensuunnitelmat ovat myös vielä auki. Nykyisestä työharjoittelupaikastaan hän toivoisi saavansa töitä opintojen jälkeen, mutta oman alansa töihin hän haluaa joka tapauksessa. Lindaa kiinnostaa suuresti oman yrityksen perustaminen, mutta sitä hän ei halua tehdä heti opintojen päätyttyä.

Linda A+ (Ambition in Glass) -näyttelyn avajaisissa.

Lasi- ja keramiikka-alalla täytyy antaa itsestään paljon

Lindan mielestä lasi- ja keramiikka-alalla täytyy rakentaa itse oma polkunsa ja olla aidosti kiinnostunut alasta. Koulutyön lisäksi täytyy antaa paljon ja ottaa itsestään kaikki irti. Ala sopiikin ihmisille, joilla on palo lasin tai keramiikan työstämiseen. Toki polkuja löytyy monia. Usea hänen opiskelukavereistaan on suuntautumassa enemmän palvelumuotoilun alalle.

Lopuksi Linda halusi kiittää suuresti opettajaansa Auli Rautiaista:
– Nostaisin Aulin roolin esiin, sillä hän on valloittavan ihana opettaja, joka osaa asiansa lasin saralla. Hän seisoo takana ja auttaa paljon, jos opiskelijalla on kiinnostusta lasin opintoihin. Hänellä on myös valtava tietotaito. Hän on se, joka meille alun perin antoi esimerkiksi juuri tämän Lasimuseo-projektin tehtäväksi, Linda kertoo.

Leave A Reply