Ryhmätyöskentely helpottaa opiskelua ja aikataulutus on kaiken a ja o

0

Hei! Olen Jussi Saarman, olen 21-vuotias ja asun Hämeenlinnassa. Valmistuttuani minusta tulee tradenomi eli opiskelen liiketaloudessa päiväopiskeluna ja toinen vuosi on meneillään tätä kirjoittaessa. Tällä hetkellä harrastuksena toimii jääkiekko ja satunnainen kuntosalilla käynti. Vapaa-aika menee kavereiden kanssa koneella pelatessa, jääkiekkoa pelatessa, kun on harjoitukset/peli tai sitten musiikkia kuunnellessa. 

Miten päädyin HAMKiin opiskelemaan liiketaloutta? 

Tiesin heti lukion jälkeen, että haluan opiskella kauppatieteitä/tradenomiksi. Alun perin piti mennä Tampereen yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä, mutta sitten hetken mietittyä asiaa uudestaan tajusin, että haluan jotain vähän käytännön läheisempää. Tiesin jo ennestään HAMKin tradenomitutkinnosta kaverin kautta ja olin kuullut pelkkää hyvää. Sijainti oli mukavan lähellä ja tradenomin tutkinto kiinnosti, joten valinta oli aika helppo. En todellisuudessa tiennyt HAMKista tai tradenomin tutkinnosta paljoa kun hain. 

Miltä opiskelu on vaikuttanut? 

Opiskelu on aika lailla ollut sitä mitä odotin ja mitä olin kaverilta kuullut. Tietenkin en ihan odottanut opiskelun olevan niin paljon etänä, mutta koronalle ei voi mitään. Mutta koronasta huolimatta opiskelut ovat silti olleet aika lailla sitä mitä odotin. 

Deadlinet ja tehtävien kasaantuminen oli aluksi aika kovaa, mutta kun tehtävät ja kurssit siirtyivät enemmän itsenäiseksi, tahti tasaantui ja sai paremmin rytmistä kiinni. Hyvin jäi vapaa-aikaa opiskeluiden ohella, kun pystyi luomaan itselleen sopivan rytmin. Ja koska alussa iso osa tehtävistä tehtiin ryhmätöinä, se myös helpotti tehtävien tekemisen kanssa huomattavasti. Koska lähdin toteuttamaan opiskelua päivätoteutuksena, opiskelu tapa oli hyvin tuttu lukion kautta ennestään, joten minulla oli niin sanotusti kotikenttäetu. 

Miten opiskelu on sujunut? 

Opiskeluni on sujunut paremmin kuin odotin. Ennen kuin aloitin ja aivan koulun alussa oletin, että numeroni tulevat pääosin olemaan enemmän kolmosen suuntaan. Mutta tämänhetkinen suoriutumiseni on enemmän nelosen tasolla, joka on ollut positiivinen yllätys. Opiskelu aiheet ja aineet ovat olleet mielenkiintoisia ja se on helpottanut omaa opiskelua paljon. Tietenkin on ollut yksittäisiä moduuleja ja kursseja, jotka ei ole mennyt ihan niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta ei mitään katastrofaalista. 

Mikä on parasta opiskelussa? Mikä on haasteellisinta? 

Parasta tähän mennessä itse opiskelussa on ollut HAMK Gaming Academyn järjestämä Esports Business Management -moduuli. En edes tiennyt näiden kurssien olemassaolosta, kun aloitin HAMKissa. Mutta heti kun kuulin, että nämä kurssit ovat vaihtoehto, päätin heti, että näihin on pakko päästä. Ja en ole pettynyt!  

Haastavinta itselleni on ollut tehtävien tekemisen ja palauttamisen aikataulutus. Vaikka pidän kolmannen asteen koulutuksen itsenäisyydestä, aikataulutus on ollut välillä haastavaa. En ole ollut myöhässä palautuksissa lähes kertaakaan, mutta lähellä on ollut muutamaan otteeseen. Ja tämä on ollut aina ongelma itselleni, joten se ei johdu koulusta. 

Millaisia urasuunnitelmia minulla on jatkolle? 

Minun ykkös-uratoiveenani on tulevaisuudessa päästä työskentelemään e-urheilussa jollakin tasolla. Ei niinkään pelaajana, ne ajat on mennyt jo. Vaan enemmänkin jossakin e-urheilu organisaatiossa tai järjestäjäfirmassa markkinoijana tai vaikka ihan eri hommassa kuin markkinoijana. 

Minulla ei kyllä muuten ole kauhean selviä säveleitä siihen, mitä muuta haluaisin tehdä jatkossa. En ole vielä päässyt siihen vaiheeseen, että minulla olisi ihan selvä suunnitelma jatkolle. Olen tähän mennessä mennyt hyvin vahvasti virran mukana, joten en ole kauhean vahvasti suunnitellut vahvasti, mitä koulujen jälkeen tapahtuu.  

Olen tällä hetkellä HAMK Gaming Academyllä projektiharjoittelijana, tätä kautta pääsen hieman tutustumaan lisää e-urheiluun työpaikkana ja se myös tukee minun urasuunnitelmiani. Pistin ehkä hieman liikaa luottoa siihen, että pääsen tänne harjoittelemaan, koska en ollut etsinyt ihan hirveästi muita harjoittelupaikkoja, mutta onneksi pääsin tänne harjoitteluun.  

Millaisia vinkkejä antaisin tuleville opiskelijoille? 

Aikataulutuksen jalo taito on hyvä omata opiskeluissa. Se ei tietenkään ole pakollinen, mutta helpottaa opiskelua ja vähentää stressiä ja paineita huomattavasti. Jos et tiedä mitä profiloivia haluaa opiskella, siitä ei kannata ottaa paineita, koska kaikista profiloivista aiheista saa pienen maistiaisen ensimmäisenä vuonna. Niin tätä kautta pystyy vähän kartoittamaan mitä haluaa opiskella ja mitä ei.  

Opiskelurytmi ja deadlinet voivat alussa olla hieman kuumottavia, mutta ne kuumotukset menivät itselläni ainakin alussa nopeasti pois, kun palautuksien suorittamiseen saa edes jonkinlaisen rytmin päälle.  

Tutustu tarkemmin HAMKin liiketalouden koulutukseen ja HAMK Gaming Academyn toimintaan. Täältä löydät myös muiden liiketalouden opiskelijoiden opiskelijatarinoita >>

 

Leave A Reply