International Business -alumni Heikki: tyypillistä työpäivää ei ole

0

Heikki Pohjanpää on entisiä HAMKilaisia niin opiskelujen kuin työnsäkin puolesta. Tällä hetkellä hän työskentelee UM Yhtiöt Oy:n konsernin markkinointijohtajana ja on myös pienen lapsen isä. Heikki on opiskellut Valkeakoskella International Business -koulutuksessa, jonka jälkeen hän päätyi myös työskentelemään HAMKissa markkinoinnin parissa. Kurkkaa jutusta, mitä Heikille nykyään kuuluu ja millaisia vinkkejä hän antaa opiskelu-uransa alkuvaiheessa oleville!

Millaista työtä teet nykyisin?

Toimin periaatteessa markkinoinintipäällikkönä kymmenelle konsernimme yritykselle. Suurin osa ajastani menee RealMachinery-koneryhmän markkinoinnin parissa. RealMachinery on täyden palvelun konetalo, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli noin 65M€ ja työllisti karkeasti noin 100 työntekijää. Lisäksi toimin johtoryhmän jäsenenä sekä olen henkilöstörahaston hallituksen puheenjohtaja.

Mitä olet opiskellut?

Olen suorittanut Valkeakoskella kansainvälisen IB-tutkinnon (BBA-tradenomi) ja yhden välivuoden jälkeen jatkoin opintojani Turun kauppakorkeakoulussa (nyk. Turun yliopisto), josta valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Laudaturilla vuonna 2012. Tuon jälkeen leikittelin ajatuksella että tekisin vielä kauppatieteen tohtorin tutkinnon ja sitä varten tein jopa akateemista julkaisutoimintaakin ja olin nimetty Turun yliopiston tutkimusryhmään (LUMO), mutta tämä urakka on nyt ainakin jäissä. Ehkäpä tulevaisuudessa vielä palaan opintopolulle,

Miten päädyit HAMKiin opiskelemaan? Miten valitsit koulutusalasi?

Kaupallinen ala on aina kiinnostunut ja oma isäni on myös ekonomi. Halusin seurata jalanjälissä, mutta vielä tuolloin yliopisto ei vaikuttanut oikealta ratkaisulta. International Business -koulutusohjelmassa kiinnosti kauppatieden lisäksi myös sen kansainvälisyys sekä tottakai olin kuullut paljon hyvää ystäviltäni jotka olivat siellä jo opiskelemassa!

Miten päädyit nykyiseen työhösi? Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Käytännössä nykyiseen työhöni päädyin kun rekryfirmasta soittivat että kiinnostaisiko. Olin ollut jo edellisessä työpaikassani jo yli 3 vuotta ja siellä urakehitykseni oli jo pysähtynyt yrityksen koon vuoksi.

Nykyisiin työtehtäviini kuuluu enemmissä määriin hallinollisia tehtäviä kuten budjetointia, strategiatyötä, kansainvälisiä yhteyksiä jne. mutta joka viikko kuitenkin teen edelleen “kädet savessa” paljonkin graafista työtä sekä viestinnän tehtäviä monissa eri kanavissa. Voi sitä välissä tulla tehtyä pari riviä koodiakin kun tarve vaatii. Jokainen työtehtävä on mielestäni yhtä tärkeä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tälläistä päivää ei ole. Joka päivä on uusi haaste edessä kun kasvuvauhtimme on ollut kohtuullisen kovaa. Se tekeekin työn erittäin mielekkääksi mutta myös haastavaksi.

Mitä suunnitelmia sinulla on tulevaisuudessa? Missä näet itsesi esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden päästä?

Tällä hetkellä en suuremmin suunnittele tulevaisuutta urakehityksen kannalta. Näen itseni kymmenen vuoden päästä onnellisena isänä, jolla on myös aikaa enemmän perheen parissa. Ehkä kymmenen vuoden päästä en kuitenkaan enää ole markkinoinin parissa vaan mahdollisesti kehitystehtävissä.

Onko opiskelustasi HAMKissa ollut sinulle hyötyä urallasi? 

HAMKista on ollut itselleni erittäin paljon hyötyä. Arvokas työkokemus, minkä sain HAMKin kautta on auttanut paljon. Erityisesti nyt jo kuopatun HAMKin AutoMaint-osaamiskeskittymän ansiosta sain paljon verkostoja rakennettua sekä oikeaa työkokemusta jo opintojen aikana. Lisäksi HAMKista valmistumisen jälkeen toimin pitkään markkinointitehtävissä HAMKissa, joka oli erittäin opettavaista vastavalmistuneelle. Lisäksi kielitaitoni parani tai ainakin mm. englanninkielen ilmaisu parani.

Mikä oli parasta opiskeluaikana? Mikä haasteellisinta?

Parasta IB:ssä oli ilmapiiri sekä kansainvälinen tunnelma. Lisäksi toimin HAVO:ssa eli Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken opiskelijayhdistyksessä aktiivisena, ja olihan ne opiskelijabileetkin isoa plussaa. 100% haastellisinta oli virkamiesruotsi. 🙂

Mitä haluaisit sanoa oman alasi opiskelua suunnittelevalle? Vinkkejä?

Muista haastaa itsesi. Hae sinne minne haluat, älä sinne minne pääset! Jos ja kun pääset sinne minne haluat muista myös HAASTAA luennoitsijasi ja heidän ajatuksensa.

Tutustu tarkemmin HAMKin International Business -koulutukseen ja hae mukaan!

Leave A Reply