HAMKin muotoilu ja Wetterhoff-brändi Kädentaidot-messuilla

0

Muotoilun opiskelijat Taru ja Leena

HAMKin muotoilun koulutusohjelma oli mukana Suomen kädentaidot -messuilla Tampereella 13.-15.11.2015 yhteisosastolla Wetterhoffin sekä Ammattiopisto Tavastian kanssa. Toimijat olivat mukana tapahtumassa messujen kutsuvieraana ja osasto sijaitsi aivan ohjelmalavan tuntumassa E-hallissa. Suomen kädentaidot -messut ovat Euroopan suurin ja Suomen johtava käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma, joka ylsi tänä vuonna kävijäennätykseensä lähes 44 000 messuvieraalla.

Messuosasto oli kokonaan HAMKin muotoilun opiskelijoiden Taru Mäenpään ja Leena Hyttisen suunnitelema sekä toteuttama. Tämän lisäksi osastolle esittelyyn valittujen töiden tekijöitä oli HAMKin osastolla esiteltiin opiskelijoiden tekemiä töitä vaatetuksen, jalkineen sekä lasi- ja keraamikan aloilta. Lisäksi E-hallin ohjelmalavalla juontaja Jaakko Selin haastatteli Wetterhoffin 130-vuotisjuhlien tiimoilta Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskista sekä muotoilun koulutuspäällikkö Juha Laurikaista.

KengätMessuosasto

– Olemme koonneet osastolle esille monipuolisesti eri toimijoiden tekemiä tuotteita, kuten kenkiä, vaatteita, koruja sekä lasi- ja keramiikkaa. Mukana on mm. viime kevään muotinäytöksessämme esillä olleita töitä, mutta myös Tallinnan yhteistyöprojektimme kautta syntyneitä tuotteita. Näiden lisäksi osastolla on vieraillut paljon HAMKin tarjoamasta muotoilun koulutusohjelmasta kiinnostuneita henkilöitä. Eniten kyselyitä ovat keränneet Natalia Perepelkinan suunnittelemat Decoded-malliston korkeakorkoiset kengät, kertovat osastolla päivys
tävät opiskelijat Taru Mäenpää ja Karoliina Lundahl.

Leave A Reply