Mitä julkaisutiedonkeruu tarkoittaa?

0

Julkaisutiedonkeruu on osa laajempaa korkeakoulujen tiedonkeruun kokonaisuutta. Henkilökunnan julkaisujen lisäksi tietoja kerätään myös esimerkiksi opiskelijoiden opintojen etenemisestä ja valmistumisesta. Tiedonkeruusta vastaa Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja se liittyy korkeakoulujen rahoitukseen. Julkaisutiedonkeruussa OKM tarkistaa julkaisujen määrän kalenterivuosittain erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

HAMKissa julkaisut ilmoitetaan tiedonkeruuseen kansallisen Justus-palvelun kautta. Justuksesta julkaisutiedot lähtevät eteenpäin, kun tiedot on tarkistettu. Henkilökunnan kannattaa ilmoittaa julkaisunsa tiedonkeruuseen aina mahdollisimman pian julkaisemisen jälkeen. Tämä helpottaa julkaisutietojen käsittelyä ja nopeuttaa niiden siirtymistä eteenpäin. Julkaisujen ilmoittaminen on jokaisen omalla vastuulla ja se on tärkeää rahoituksen varmistamiseksi.

Julkaisujen määrää seurataan HAMKissa säännöllisesti. Pääosa seurannasta tapahtuu koulutuksissa, tutkimusyksiköissä ja muissa toiminnoissa, joille on asetettu erilliset julkaisutavoitteet. Myös ylin johto seuraa tilannetta.

Tarvittaessa ilmoitetut julkaisutiedot voi tarkistaa Juuli-julkaisutietoportaalista. Juulissa korkeakoulujen ilmoittamat tiedot ovat avoimesti kenen tahansa nähtävissä. Tiedot yksittäisen korkeakoulun tai yksittäisen tutkijan ilmoittamista julkaisuista, saa esiin tarkennetun haun avulla.

Apua ja tukea julkaisemiseen ja julkaisujen ilmoittamiseen voi pyytää osoitteesta julkaisurekisteri[a]hamk.fi tai Service Deskistä kohdistamalla viestin TKI-tuki-palvelulle.

Katja Laitila

Comments are closed.