Suomen vaikuttavin nimmariseinä?

0

Aloittaessani Hämeen ammattikorkeakoulussa Henkilöstöpalveluissa katseeni kiinnittyi käytävän nimmariseinään – siis seinään, jossa on julkimoiden nimikirjoituksia. Myös kahvihuonekeskustelut kääntyivät usein kyseiseen korkkitauluun. Mistä tällainen toiminta on saanut alkunsa? Mitä ihmettä tuolla seinällä on tekemistä työhyvinvoinnin kanssa? Vai onko ylipäätään? Tuntui, että jotain yhteyttä näillä asioilla nyt on.

Pikku hiljaa asioita alkoi selvitä. Taulu on toiminut alun perin Henkilöstöpalvelujen infotauluna. Muutos nimmariseinäksi sai alkunsa HAMKin Ikaalisten henkilöstöpäiviltä vuonna 2014. Kollegani Anna osasi kertoa tarkemmin nimmariseinän alkuhetkistä:

”Keikan jälkeen menimme innostuneina koko porukalla pyytämään nimikirjoitusta suuresti ihailemaltamme taiteilijalta Teemu Roivaiselta. Vasta valittu tangokuningas oli silmin nähden hämmentynyt saamastaan huomiosta.  Fanituksen ensiaskeleet otettiin tässä hetkessä. Olimme niin täpinöissämme, että pyysimme nimmarin omistettuna osaston tytöille, sen kummemmin asiaa tarkentamatta. Temppa jäi varmasti miettimään, että miltähän osastolta tämä naisjoukko oli.”

Ja niin muuten mietti Tuomas Kyrökin ensimmäisellä nimmarinhakureissullani hotelli Pasilan aulassa. Tällä nimmarilla lunastin oman paikkani osaston tyttönä.

Kollegamme Tarja mainitaan usein muiden puheissa varsinaisena nimmarihaukkana. Itse hän ei kuitenkaan koskaan lähde hakemaan nimmaria, vaan aina allekirjoitusta. Kuuleman mukaan Tarja ei nimmarin haussa ujostele, mitä pääsin itsekin todistamaan ensimmäisillä henkilöstöpäivilläni tänä vuonna. Muiden jo luovuttaessa, Tarja odotti tunnollisesti backstagella viimeiset kuusi biisiä. Onneksi palkinto odotti lopussa ja mukaan tarttui mm. Tommi Saksan allekirjoitus.

Kaikki tekevät parhaansa yhteisen tavoitteen eteen. Nimmareiden kerääminen on meidän yhteinen juttu, johon tarvittaessa valjastetaan myös lähipiiri. Työyhteisöjen ja johtamisen asiantuntija Sari Kuuselaa lainaten: ”[Yhteisöllisyys] ei kuitenkaan synny itsestään eikä linjauksia tai periaatteita kirjoittamalla. Ei ryhmätöiden tuloksena, vaan päivittäisten kohtaamisten, mielipiteiden vaihdon, väittelyiden ja yhteisen tekemisen kautta. Yhteisöllisyys syntyy luontevasti sosiaalisissa tilanteissa.” (https://www.solmukohtia.fi/yhteisollisyyden-merkitys/)

Omassa tähtikartassamme vuodelle 2030 on kirjattu tavoitteeksi Suomen vaikuttavin nimmariseinä, josta 20% on kansainvälisiä nimikirjoituksia!

Mikä on teidän vastine nimmariseinälle? Mitkä pienet jutut teidän tiimiä yhdistää?

 

Nina Tonder, Henkilöstöassistentti, Henkilöstöpalvelut

Leave A Reply