Rakennetun ympäristön koulutus – opiskelijan kokemuksia

0

Rakennetun ympäristön koulutuksessa keskitytään erilaisten viheralueiden suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Valmistuneen opiskelijan tutkintonimike on hortonomi. Sari Mansala on toisen vuoden hortonomiopiskelija, ja opiskelee rakennetun ympäristön koulutuksessa Lepaalla. Sari jakaa nyt omat ajatuksensa koulutuksesta ja opiskelusta.

Kerro itsestäsi

Olen puutarhuri vuodelta 2020 ja työskennellyt valmistumisestani lähtien yhdessä Suomen suurimmista puutarhakeitaista. Toiselta ammatiltani olen kuvataiteilija ja pidän näyttelyitä vuosittain sekä myyn teoksia eräässä netin taidekaupassa. Vapaa-ajallani melon, virkkaan tai pelaan kaupunginrakennuspelejä tietokoneella. Pidän syvistä väreistä, suunnittelusta, palmuista, portterista ja hienoista kivistä.

Kukkia Lepaan kampuksella

Miksi/miten hait koulutukseen?

Huomasin haluavani korkeakoulututkinnon laariini ja hakeuduin pääsykokeeseen yhteishaun kautta. Ylioppilastutkintoni on vuodelta 2002. Ajauduin sen jälkeen työelämään ja tein muutaman ammatti- ja erikoisammattitutkinnon.

Mikä on ollut parasta opiskelussa?

Huomata olevansa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Opiskeltavat asiat ovat suurimmaksi osaksi todella mielenkiintoisia, ja ne syventävät jo ennestään hankittua osaamistani.

Lepaa-haalarimerkkejä pöydällä

Mikä on ollut haastavaa?

Aikataulutus. Lähinnä siltä kantilta, miten opiskeluun liittyvät lähipäivät ja deadlinet saa soviteltua omaan rytmiin ja vielä ryhmätöissä muidenkin rytmiin. Tietysti samat päivämääräthän ne ovat kaikille, koska tehtävät pitää palauttaa, mutta niiden valmisteluun saattaa mennä enemmän tai vähemmän aikaa kuin mitä oli ajatellut.

Mitä terveisiä lähettäisit henkilölle, joka harkitsee hakemista rakennetun ympäristön koulutukseen?

Rakennetussa ympäristössä toteutuu hienosti käytännönläheisyys ja luova ajattelu – tiedettä unohtamatta. Mikäli järkevät lähtökohdat monimutkaisten systeemien hallintaan ja luomiseen kiinnostavat, hae ihmeessä.

Lue lisää Rakennetun ympäristön koulutuksesta osoitteessa https://www.hamk.fi/amk-tutkinto/rakennettu-ymparisto-hortonomi-amk/

Leave A Reply