Opiskelijaelämää Forssassa

0

Aloitin Kestävän Kehityksen koulutusohjelmassa syksyllä 2018. Koulutukseen törmäsin selaillessa erilaisia vaihtoehtoja ympäristöalalta ja kestävän kehityksen koulutusohjelma kuulosti itselle sopivalta. Onnistuin pääsykokeissa ja sain mahdollisuuden opiskella Hämeen ammattikorkeakoulussa. Kesän ajan mielessäni pyöri monia ajatuksia uudesta kotikaupungista, uudesta koulusta ja uusista ihmisistä ympärilläni.

Teean mielestä opiskelijoiden yhteisöllisyys näkyy hyvin pienellä kampuksella

Kampuksella on monia erilaisia tiloja opiskelemiseen. Opiskelumme on hyvin paljon ryhmätyöpainotteista ja koulun eri tiloja voi vapaasti käyttää ryhmätöiden tekemiseen. Koulun oma kirjasto tarjoaa rauhallisen ympäristön opiskeluun sekä paljon erilaista materiaalia opintojen edistämiseen. Koulun ruokalasta saa päivittäin maukasta ruokaa opiskelijaystävällisin hinnoin sekä opiskelijajärjestö FAMKOn kahvila tarjoaa herkkuja ja välipaloja, joista saa lisää virtaa opiskelupäiviin. Koulun yhteydessä toimivassa keilahallissa pääsee keilaamaan tai pelaamaan biljardia edullisesti. Kampus on osa vanhaa kehräämöaluetta, joten koulurakennus on jo senkin puolesta aivan uniikki.

Koulupäivien ulkopuolella FAMKO järjestää tapahtumia, joista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Opiskelijoilla on mahdollista harrastaa liikuntaa Forssan yhteislyseon salissa viikoittain sekä tavaksi on tullut myös kuukausittaiset peli-illat ja tietovisat. Forssan uimahalliin pääsee myös edullisesti uimaan ja kuntosalille. Liikunnan ja peli-iltojen lisäksi vuoden aikana järjestetään monenlaisia eri teemabileitä, keväiset sitsit sekä vuosittaiset allasbileet Forssan uimahallissa. Tapahtumissa pääsee helposti tutustumaan myös muiden koulutusohjelmien opiskelijoihin.

Vuoden opiskelun jälkeen on pelkästään positiivisia ajatuksia Forssasta ja sen opiskelijaelämästä. Opiskelijoiden yhteisöllisyys näkyy hyvin pienellä kampuksella. Kavereita ja ystäviä on saanut helposti yli oman vuosikurssin sekä koulun henkilökunta on hyvin avuliaita ja helposti tavoitettavissa. Vuosikurssista huolimatta keneltä vain voi kysyä apua ja neuvoa ihan mihin tahansa. Kaikista epäilyistä huolimatta ensimmäisen vuoden jälkeen olen erittäin tyytyväinen opiskelijaelämääni Forssassa.

 

Kirjoittaja: opiskelija Teea Helenius, kestävä kehitys

Leave A Reply