Pienyritysten kehittämisprojektitoiminta käynnissä

0

RyhmäErityisesti pienille yrityksille suunnattujen asiakaslähtöisten kehittämisprojektien toteuttaminen on käynnistynyt Hyvän työelämän ääni (ESR) -hankkeessa. Ensimmäiset HAMKissa toteutetut projektit on saatu valmiiksi ja uusia käynnistetään jatkuvasti.

Kehittämisprojektit ovat ensiapuluonteisia toimenpiteitä, jotka toteutetaan pääsääntöisesti ohjattuina opiskelijatöinä. Projekteja edeltää yrityksille tehtävä kehittämiskartoitus, jossa selvitetään käytännön haasteita ja oivallutetaan ratkaisuihin pienin askelin. Aihepiiri on laaja, mutta tavoitteena on aina tuottavuuden, kannattavuuden ja työhyvinvoinnin edistäminen.

Syksyllä 2015 toteutettiin ensimmäinen kehittämisprojekti, jossa juuri aloittaneen yrityksen toiminnasta laadittiin mediatiedote suomeksi ja englanniksi. Tammikuussa päättyi toinen projekti, jossa perinteisenä kivijalkaliikkeenä vuosikymmeniä toimineen yrityksen uudistumista avustettiin verkkoviestintäsuunnitelmalla ja käytännön opastuksella.

Uusia yrityksiä etsitään mukaan. Projekti jatkuu vuoden 2017 keväälle asti ja toiminnasta kehitetään samalla pysyvää mallia AMK-työelämäyhteistyöhön.

Lisätietoa: projektikoordinaattori Marjo Vaalgamaa, marjo.vaalgamaa(a)hamk.fi, 050 574 5156

Hankkeen kotisivut

Leave A Reply