Työpaikkani OP ryhmässä asiakkuusneuvojana, yritysten luotto- ja vakuuspalvelut

0

Tässä postauksessa kerron suorittamasta työjaksostani OP ryhmässä nykyhetkeen asti. Harjoitteluni suoritin 4.1.2021 alkaen.

Osuuspankin logo.

Koulun penkiltä tositoimiin finanssialalle

Aloitin vakituisen työsuhteeni asiakasneuvojana OP ryhmän keskusyhteisössä tämän vuoden tammikuun ensimmäisenä pankkipäivänä. OP ryhmän keskusyhteisön kotipaikka on Helsinki, mutta oma työpisteeni sijaitsee Tampereen Hervannassa (Hermia). Tiimini palvelee asiakkaitamme vähittäispankkiliiketoiminnan pk-yritysasiakkaiden operaatioissa. Työsuhteen alussa sain neljä viikkoa kestävän pohjakoulutuksen tehtäviä varten ja tuntui, että uutta tietoa tuli päivittäin hurja määrä. Päivät kuluivat kuitenkin nopeasti ja aloin saamaan jonkinlaisen käsityksen finanssialalla työskentelemisestä.

Työsuhteeni alussa tehtäviini kuului mm. puhelin- ja verkkoviestipalvelun operatiiviset toimet liittyen asiakkuuksiin ja hiiden hoitoon osana moniosaavaa tiimiä. Yhteistyö sisäisten sidosryhmien kanssa ja tiedon sekä osaamisen jakaminen tiimin sisällä. Parasta on kuitenkin ollut viihtyisä työilmapiiri, mielenkiintoiset ja haastavat työtehtävät.

Asiakasrajapinnasta rahoituksen taustatehtäviin

Ansiokkaasti asiakaspalvelutehtävissä näytöt antaneena pääsin syksyllä perehtymään luotto- ja vakuuspalveluiden taustatehtäviin. Tässä kohtaa sain uuden reilu kuukauden mittaisen koulutusjakson perehtyen yritysten rahoittamisen ihmeelliseen maailmaan luottoasiakirjojen laadinnan parissa. Yksikköni tehtävänä on mm. palveluverkoston yritysasiakkaiden luottoasiakirjojen laadinta ja loppuselvitys, sekä vakuuksien hoito ja lähetys.

OP ryhmän keskusyhteisön luotto- ja vakuuspalveluissa laaditaankin tällä hetkellä suurin osa yli sadan Osuuspankin luottoasiakirjoista. Työ on ollut mielestäni erittäin antoisaa ja mielenkiintoista. Vaikka yleensä rahoituspäätös luotolle on konttorilla jo annettu, niin olen ollut etuoikeutettu siinä, että pääsen päivittäin tutustumaan uusiin yritysten liiketoimintasuunnitelmiin ja taloudellisiin tilanteisiin. Olen päässyt oppimaan niin paljon uutta niin metsä- ja maatilojen arviokirjoista, jopa valtamerilaivojen kiinnitysten panttauksiin. Iso kiitos tästä mahdollisuudesta kuuluu Hämeen ammattikorkeakoulusta saamilleni opinnoille.

Mikael Kalliojärvi.

Kirjoittaja: Mikael Kalliojärvi, Asiakkuusneuvoja OP:lla

Leave A Reply