Tradenomiharjoittelu pankin taustakonttorissa

0

Ajatellessamme työskentelyä pankissa mieleen tulee helposti kuva bisnesmiehistä puvut päällä neuvottelemassa asiakkaiden kanssa lainoista tai sijoituksista. Tai siroista pankkineideistä ojentamassa asiakkaalle sileitä seteleitä tiskin takana. No, ehkei aivan, mutta joka tapauksessa harva tulee miettineeksi mitä kulisseissa oikein tapahtuu. Iso osa pankissa tapahtuvasta työstä tehdään muualla kuin asiakasrajapinnassa.

Säästöpankkipalvelut

Säästöpankkipalvelut muodostavat Säästöpankkikeskuksen yhdessä Säästöpankkien Keskuspankin, Sp-Kiinnitysluottopankin, Sp-Kodin, Sp-Rahastoyhtiön, Sp-Henkivakuutuksen ja Säästöpankkiliiton kanssa. Säästöpankkipalveluiden asiantuntijakeskus sijaitsee moderneissa tiloissa Helsingissä, Vallilassa, jossa työskentelee lähes 200 rahoitusalan ammattilaista oman toimenkuvansa mukaan etätyömahdollisuuksin. Lisäksi toimipisteitä on Iisalmessa, Eurajoella, Liedossa, Tampereella ja Somerolla. Minä työskentelin Someron toimistolla.

Minun harjoitteluni

Kesän aikana minut perehdytettiin laina-asiakirjojen tarkastukseen. Ensimmäiset kaksi viikkoa olin työpäivien jälkeen totaalisen uupunut kaikesta siitä tietomäärästä ja minulle täysin uusien järjestelmien opiskelusta. Vähitellen työ alkoi sujua, eikä tarvinnut koko ajan niin paljoa pinnistellä ja tarkastaa, että oliko muistanut tehdä kaiken mitä piti.

Tehtäviini kuului paitsi asiakirjojen tarkistaminen, myös niiden arkistointi. Aakkostaminen on tarkkaa puuhaa. Opettelin myös käsittelemään ja lajittelemaan pankkiin saapuvaa postia. Suuri osa asiakirjoista on toki sähköisiä, mutta kyllä paperiakin vielä paljon käsitellään.

Työskentely tapahtui tiimissä, jokaisella oli oma osaamisalueensa, toisilla useitakin. Tällaisessa työyhteisössä yhteistyötaidot ovat tärkeä voimavara. Autetaan toisia missä voidaan, jos on kiirettä tai muuta painetta.

Harjoittelu oli hieno mahdollisuus tutustua minulle uudenlaiseen työympäristöön. Avokonttorissa työskentelystä minulla toki oli jo jotain aiempiakin kokemuksia, mutta pankkimaailma työpaikkana oli täysin uusi kokemus. Sain myös tutustua toisiin kesätyöntekijöihin ja tietenkin myös vakituisiin pankkilaisiin. Kaikki olivat tosi ystävällisiä ja avuliaita. Keneltä tahansa uskalsi kysyä ne hölmöimmätkin kysymykset ja tiesi, että apua saa aina.

Ihan hullusti ei harjoittelujaksoni sujunut, sillä sen päätyttyä minut palkattiin töihin Säästöpankkipalveluille.

 

Kirjoittaja: Nina Syrjäaho

 

Leave A Reply