Markkinointiharjoittelijana Fescon Oy:llä

0

Olin muutamana aikaisempana kesänä työskennellyt Fesconilla laboratoriossa laadunvalvojana. 2020 kesällä sovittiin jo alustavasti markkinointiharjoittelijan paikasta, jotta saisin harjoitteluni hoidettua. Helmikuussa 2021 aloitin harjoitteluni tutussa työpaikassa, vain toimipiste muuttui hiekkamontusta toimistoksi.

Harjoittelun aluksi oltiin muutama päivä toimistolla ja haettiin tietokone ja puhelin sekä tutustuttiin asioihin, joita tulisin harjoittelun aikana tekemään. Pääasiassa harjoittelu oli etätyötä. Harjoittelun aikana pääsin tekemään monenlaisia tehtäviä kuten Adobe InDesignin ja Photoshopin käyttöä, referenssikohteiden valokuvausta, somepostausten tekoa, nettisivujen päivitystä, google optimointia sekä haastattelujen tekoa.

Fescon Oy:stä

Fescon on rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden sekä ratkaisujen suurin kotimainen valmistaja, joka toimii Hausjärvellä, Haukiputaalla, Raahessa sekä Harjavallassa ja pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä.

Uusia asioita tuli markkinoinnissa vastaan jatkuvasti kuten uudet järjestelmät ja sovellukset, joiden opettelemiseen ei paljon jäänyt aikaa. Onneksi tuotteet ja ratkaisut olivat ennestään tuttuja, eikä niihin tutustumiseen tarvinnut käyttää aikaa.

Arkea

Työpäivä alkoi kello 8. Normaalisti oltiin etänä, mutta muutaman kerran harjoittelun aikana oltiin paikan päällä. Minulle etätyö sopi oikein hyvin. Työtehtävät sain valmiiksi ajallaan ja olimme sopineet, että vapaa-ajan voin käyttää opintojen edistämiseen, joten työpäivien jälkeen jäi runsaasti vapaa-aikaa.

Töihin tullessani nettisivujen päivitys ja uudistaminen oli kesken, joten monet ensimmäisistä työtehtävistä liittyivätkin nettisivuihin. Harjoittelun aikana otettiin käyttöön myös Loomly, jolla pystyttiin ajastamaan ja postaamaan somepäivityksiä helposti yhdestä paikasta. Itse en ole perehtynyt sosiaalisen median käyttöön paljoakaan, joten Loomlyn käyttöönotto teki asiasta helppoa ja kivutonta.

Ylitsepääsemättömän hankalia tehtäviä ei harjoittelun aikana vastaan tullut. Mieleen jäi kuitenkin, kun kolmannella harjoitteluviikolla markkinointipäällikkö jäi viikon lomalle ja minulle jäi tehtäväksi teettää rakennekuvat lattiakaivon vesieristyksestä teknisellä piirtäjällä. Hankalaa siitä teki se, että mallikuvia ei ollut eikä itselläni ei ole mitään kokemusta vesieristyksestä. Apua sain kuitenkin myyjiltä ja rakennekuvat saapuivat viikon loppuun mennessä.

Opettavainen kokemus

Kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen, sopimustani jatkettiin kolmella kuukaudella markkinointipäällikön kesälomaan asti. Harjoittelultani toivoin, että pääsen tutustumaan ja oppimaan mahdollisimman laajasti markkinoinnin eri osa-alueita. Tavoitteisiin päästiin ehdottomasti. Olenkin todella tyytyväinen, että pääsin tekemään monipuolisesti tehtäviä ja minusta tuntui, että työpanostani oikeasti arvostettiinkin. Ehdottomasti yksi hauskimmista työtehtävistä oli referenssikohteiden kuvaus Espoossa.

Ammattikoulusta asti työharjoitteluita tehneenä olen törmännyt harjoittelupaikkoihin, joissa palkattomasta harjoittelijasta yritetään ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti, jolloin ei mielestäni puhuta enää ”työharjoittelusta”. Olen kiitollinen Fesconille, että sain perehtyä asioihin kunnolla, sekä uusia asioita sain oppia jatkuvasti. Harjoittelun aikana sain myös opinnäytetyön aiheen, jota toteutan Fesconille parhaillaan.

 

Kirjoittaja: Henri Heimo

Leave A Reply