Työharjoittelu Kiinteistötarina Isännöinti

0

Olin viisi kuukautta harjoittelijana Kiinteistötarina Isännöinti Oy:ssä. Kiinteistötarina Isännöinti Oy on tamperelainen pienyritys, joka on ollut toiminnassa noin 3 vuotta. Se tarjoaa isännöintipalveluita Pirkanmaan alueella taloyhtiöille sekä kiinteistöosakeyhtiöille. Yritys kasvaa koko ajan isommaksi ja tekee aktiivisesti asiakashankintaa.

Syyskuussa jännitin, että mitähän pääsen harjoittelussa tekemään. Olenko vain kopiokoneen ja silppurin ääressä paperit kourassa. Onneksi pelkoni osottautui turhaksi ja pääsin heti ensimmäisenä päivänä kunnolla töihin. Sain harjoittelussani paljon vastuuta, mutta myös neuvoja ja kunnollista perehdytystä. Oli hienoa huomata, kuinka minuun luotettiin ja minulle annettiin rohkeasti vastuuta. Uskon, että tämä teki harjoittelustani erittäin opettavaisen.

Harjoittelussani opin paljon markkinoinnista, myynnistä sekä yrityksen pyörittämisestä. Myös laskentatoimen asioihin pääsin syventymään harjoittelussa. Voisin siis sanoa, että harjoitteluni oli erittäin monipuolinen ja todella hyvä kokemus.

Sain tehdä markkinointiin ja myyntiin liittyviä asioita paljon ja opin erittäin taitavalta markkinoinnin ja myynnin osaajalta erilaisia asioita. Opin luottamaan tekemiini asioihin ja pääsin tutustumaan myös tekstin luomiseen. Lisäksi päävastuullani oli laskutuksen hoitaminen yrityksessä, vastikkeiden valvominen isännöintiohjelmassa ja muut toimistotehtävät. Pääsin myös kokeilemaan asiakashankintaa puhelimitse, joka opetti ja kehitti myyntitaitojani todella paljon. Koska soitettavia asiakkaita oli paljon, pystyin kehittämään tätäkin osaamistani parempaan suuntaan. Ensimmäisen myöntävän ja kiinnostuneen vastauksen saaminen oli todella palkitsevaa.  Työtehäviini kuului myös kokoustilojen varaaminen, tiedotteiden tekeminen ja tiedottaminen. Aluksi se tuntui vaikealta, koska en ollut varma siitä, miten saan tiedotettavan asian tarpeeksi selkeästi kerrottua. Onneksi ohjaajani auttoi minua ja kehityin tässäkin.

Harjoitteluni loppui 5.2.2019. Viiden kuukauden aikana opin valtavasti ja sain hyödyllistä työkokemusta. Lisäksi sain töitä harjoittelupaikastani, teen töitä muutaman päivän kuukaudessa kiireisimpään ajankohtaan. Oli hienoa kuulla, että minusta oli ollut paljon hyötyä myös harjoittelupaikalleni ja he halusivat minun jatkavan siellä.

Maria Tarhasaari

Leave A Reply