Tradenomiharjoittelu hallinnon assistenttina

0

Aloitin työharjoittelupaikkojen etsimisen, kun olin suorittamassa vaihto-opiskeluani Saksassa. Ajatusteni yllä velloi pelko valmistumisen myöhästymisestä harjoittelun takia. Löydänkö itselleni harjoittelupaikkaa, kun olen toisessa maassa enkä pääse tulemaan mahdollisiin haastatteluihin? Mitä jos en saa harjoittelupaikkaa löydettyä ajoissa?

Päätin olla välittämättä peloista ja rohkeasti hakea myös paikkoja, joihin ei edes haettu harjoittelijaa. Tästä päätöksestä ja rohkeudesta olen hyvin kiitollinen, sillä löysin nopeasti itselleni harjoittelijapaikan Lidl Suomi Ky:stä.

Lidl, mitä kaikkea se voi tarjota tradenomiharjoittelijalle?

Lidl on nykypäivänä monelle hyvin tuttu nimi, joka saattaa herättää kuulijassa ajatuksen tunnetusta edullisesta ruokakaupasta ja sen keltaisen sinisestä logosta ja hassusta nimestä. Mutta mitä kaikkea ruokakauppa voi tarjota tradenomiharjoittelijalle, joka etsii itsellensä enemmän kokemusta toimistoalalta sekä haluaa pystyä ylläpitämään opittuja vieraita kieliä töiden ohessa? Tätä kaikkea tarjosi Lidl.

Suoritin viiden kuukauden harjoitteluni Lidl Suomi Ky:n pääkonttorilla Espoossa. Olin hyvin innoissani sekä yhtä aikaa jännittynyt uudesta tehtävästä. Tässä tehtävässä pääsin tekemään minulle itsellä täysin uusia asioita sekä pääsin työssäni käyttämään ja ylläpitämään saksan kieltä.

Tehtävä nimikkeeni oli hallinnon assistentti ja tulin osaksi pientä tiimiä, mikä kuulosti upealta. Tiimi, johon pääsin osaksi, kuului osaksi isompaa tiimiä. Pienemässä tiimissä pääsi hienosti tekemään tiivistä yhteistyötä muiden kanssa sekä oli aina joku, jolta sai apua sitä tarvittaessa. Töitä ei koskaan tarvinnut tehdä yksin eikä näin ollen tullut tunnetta, että olisi joutunut olemaan yksin jonkin ongelmatilanteen kanssa. En tarkalleen osannut päätellä mitä kaikkea tuo nimike voi pitää sisällään, mutta uskoin, etteivät tehtävät ja työpäivät tulisi olemaan yksitoikkoisia. Tässä olin oikeassa, sillä nimike piti sisällään erilaisia monipuolisia tehtäviä, joita pääsin tekemään koko harjoittelun ajan. Jokainen päivä oli omanlaisensa, eikä tylsiä hetkiä tullut. Minut otettiin harjoittelupaikassani hyvin vastaan ja pääsin heti ensimmäisestä päivästä lähtien seuraamaan muiden tiimiläisten tekemistä sekä tekemään itse töitä. Tämä oli mahtavaa kun sai päästä heti itsekin kiinni hommien tekemiseen sekä näin myös osaksi tiimiä.

Lopuksi

Harjoitteluni Lidl Suomi Ky:ssä päättyi helmikuun alussa ja se oli hyvin mieluisa ja opettavainen kokemus. Opin paljon itsestäni sekä pääsin kerryttämään arvokasta työkokemusta. Tämän lisäksi sain mahdollisuuden jatkaa samoja tehtäviä heti harjoittelun jälkeen, mistä olen enemmän kuin iloinen!

Suvi Koskela

Leave A Reply