Toimistotyöntekijänä nuohous- ja sisäilma-alalla

0

Aloitin hevosalan liiketoiminnan koulutuksen syksyllä 2020. Jo seuraavana keväänä pääsin työharjoitteluun Etelä- Suomen Nuohous- ja Sisäilmapalvelu nimiseen yritykseen. Vaikka nuohous- ja sisäilma-ala ei ollut minulle ennestään tuttu, hain kyseiselle alalle harjoitteluun. Tämän päätöksen tein toimistotyön vuoksi. Tästä olisi minulle hyötyä myös tradenomiopinnoissani.

Työtehtävät

Työssäni minulle on tullut tutuksi monenlaiset toimistopuolentehtävät, kuten päivittäinen asiakashallinta, raportit ja laskutus. Olen myös päässyt tutustumaan markkinointiin ihan käytännön puolella. Olen tavannut graafista suunnittelijaa ja yhteistyö hänen kanssaan on ollut kiinnostavaa. Graafisen suunnittelijan kanssa aloimme miettiä, miten 20 vuotta toiminnassa ollut yritys saisi uuden raikkaan ilmeen. Lisäksi mietimme, miten pystymme aloittamaan markkinoinnin, jota ei ole aikaisemmin ollut nuohouspiirien vuoksi.

Päivittäiseen työnkuvaani kuuluu puhelimitse asiakkaiden ajanvarauspalvelut ja tietysti muiden kysymysten osalta asiakasneuvonta. Työssäni käytän Nuohousaika.fi- ohjelmistoa, joka sisältää muun muassa laskutukset, ajanvarauksen ja nuohoojien kalenterit. Myös sähköpostin hallinta kuuluu päivittäisiin työtehtäviin. Silloin tällöin teen erilaisia mittaus- ja puhdistuspöytäkirjoja, saneerausraportteja sekä muita asiakirjoja.

Työnsuhteeni aikana olen tehnyt erilaisia SWOT-analyyseja ja muita raportteja työnantajalleni. Näiden avulla hän on halunnut selvittää tulevaisuuden mahdollisuuksia sekä yrityksen nykytilannetta. On ollut hienoa nähdä, miten työnantaja arvostaa osaamistani eri analyyseista, raporteista ja digitaalisesta markkinoinnista.

Ajatuksia oppimisesta ja työharjoittelusta

Opiskeluideni kautta tullutta osaamista olen päässyt hyödyntämään eri tavoin. Paljon on myös tullut uusia asioita ja osaamista sekä uusia tuttavuuksia. Olenkin päässyt kehittämään itseäni monella eri tapaa. Arvostan, kuinka monenlaisia mahdollisuuksia minulle on tarjottu, vaikka kyseessä on pieni yritys. Ehkä juuri pienen yrityksen vuoksi ilmapiiri on meillä hyvin rento, huumorintajuinen ja kaikki tulevat keskenään hyvin juttuun.

Ajatukseni tällä hetkellä työstä ja harjoittelusta on hyvät. En voi väittää, että tämä toimistotyö olisi päivästä toiseen samaa, sillä se on ollut hyvin vaihtelevaa koko työsuhteen ajan. Luulen, että uusi työpaikka on myös poistanut tietynlaisia ennakkoluuloja. Olen tyytyväinen, kun päädyin ottamaan työn nuohousalalta vastaan, vaikka se ei minulle ollutkaan tuttu. Turhat ennakkoluulot voi siis unohtaa. Jos työpaikka tai muu asia kiinnostaa, kannattaa siihen tarttua, vaikkei tuttu juttu olisikaan.

Jenica Konttinen
Toimistotyöntekijä
Etelä-Suomen Nuohous- ja Sisäilmapalvelu

Leave A Reply