HR- harjoittelijasta henkilöstöasiantuntijaksi

0

Profiloivissa opinnoissani olen suuntautunut henkilöstöjohtamiseen ja henkilöstöhallinnon asiantuntijuuteen. Tämä herättikin ajatuksen hakea harjoittelupaikkaa HR-alan yrityksestä, jonka sain Nordic Henkilöstöpalvelut Oy:ltä. Kyseisessä paikassa aloitin toukokuussa 2022. Harjoittelun tarkoituksena oli oppia työskentelemään henkilöstöhallinnon ammattilaisena sekä päästä sisälle rekrytoinnin maailmaan. Olimme sopineet esihenkilöni kanssa, että aloitan heti heidän mukanaan päivittäisessä työssä ja arjessa. Työtehtävinä oli mm. työhaastatteluiden pitäminen, työpaikkailmoitusten ylläpito sekä työntekijöiden päivittäisten työsuhdeasioiden ja asiakkuuksien hoitaminen.

Harjoitteluajan arki

Pääsin heti muutaman päivän perehdytyksen jälkeen tositoimiin. Alun työtehtävissä soitin työntekijöitä läpi ja sovin heidän kanssaan tulevista työvuoroista. Sovin myös ensimmäisen haastatteluni. Töitä tekemällä opin nopeasti käyttämään työhön vaadittavia työkaluja.

Ensimmäinen kasvotusten pidettävä työhaastattelu oli jännittävä kokemus, sillä aiemmin olin istunut aina pöydän toisella puolella haastateltavana. Tällä kertaa olinkin se, joka kysyi kaikki kysymykset ja pohti, onko tämä hakija potentiaalinen haettavaa työtehtävää varten. Siitä se arki sitten lähtikin rullaamaan sujuvasti.

Sain nopeasti vastuuta eri asiakkuuksista, joita jaoimme kollegoideni kanssa. Työ tuntui nopeasti omalta ja uskon pitkän työkokemukseni kaupan alalta tuoneen hieman tarttumapintaa ihmistuntemukseen. Haastattelut tuntuivat päivä päivältä luontevammilta ja hyvin nopeasti pidinkin jo haastatteluita yksin.

Harjoitteluni aikana alkoi myös fuusioituminen SOL Henkilöstöpalveluiden kanssa. SOL oli tehnyt Nordic Henkilöstöpalveluista yritysoston vuoden 2021 puolella ja toimenpiteet fuusioitumiseen alkoivat harjoitteluni aikana. Tämä tarkoitti uusiin järjestelmiin siirtymistä ja uusien tapojen oppimista toistamiseen työharjoitteluni aikana. Fuusioituminen sujui hyvin ja lähellä harjoitteluni loppumista sain työtarjouksen SOL Henkilöstöpalveluilta. Päätin jäädä heille töihin osa-aikaisena työntekijänä.

Tilanne nyt

Tarkoituksena oli jäädä osa-aikaisena työskentelemään SOL Henkilöstöpalveluille, mutta kuten arvata saattaa, niin muutoksia tapahtui lisää. Lähikollegani päätti siirtyä muihin tehtäviin toiseen yritykseen. Tämä tarkoitti, että hänen tilalleen ryhdyttiin etsimään tekijää. Lopulta uusi esihenkilöni kysyi minun kiinnostustani paikkaa kohtaan. Päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja otin paikan vastaan.

Työnkuvani muuttui huomattavasti. Aiemmin työssäni olin jakanut vastuuta asiakkuuksista kollegoideni kanssa, mutta nyt minulle tulikin oma asiakassalkku. Minulle tämä tarkoitti siirtymistä vastuuhenkilöksi noin 20 asiakkuudelle sekä esihenkilön vastuun saamista vuokratyöntekijöille eri asiakaskohteissa. Työtehtäviäni ovat edelleen työhaastatteluiden pitäminen, työpaikkailmoitusten ylläpito, työntekijöiden työsuhdeasioiden hoito. Lisänä työnkuvaani kuuluu asiakkuuksien hoito, kommunikointi, tapaamiset ja vuokratyön myynnin mahdollistaminen.

En voisi olla tyytyväisempi tilanteeseeni juuri nyt. Tämä työ on juuri sitä, mistä olen unelmoinut. Työ antaa minulle vastuuta sekä opin uusia asioita joka ikinen päivä. Yksikään päivä ei ole samanlainen ja työyhteisöni on kuin uusi perheeni.

Kenestä HR-alan ammattilainen?

Tämä työ sopii henkilölle, joka kaipaa ihmisten kanssa työskentelyä, on aidosti kiinnostunut heistä, etsii onnistumisia työssään ja kaipaa virka-aikana tehtävän työn. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä, hermoja, ymmärrystä ja empatiaa. Pitää osata organisoida omaa tekemistä, olla koko ajan aallon harjalla, ymmärtää mitä maailmalla tapahtuu. Paineensietokykyä tämä työ harjoittaa ja pettymyksiä tulee myös eteen, mutta silti suosittelen tätä työtä lämmöllä. Tällä alalla mahdollisuuksia on paljon ja työ on monipuolista.

Anna Wlièn
Henkilöstöasiantuntija
LinkedIn: http://linkedin.com/in/anna-wilén-105a1b188

Leave A Reply