Profiloiva työharjoittelu Keskolla Ketjuyksikössä

0

Olin jo pitkään miettinyt, että Keskon toimistotyöt olisivat mielenkiintoisia ja olinkin vilkuillut heidän avoimia työpaikkojaan nettisivuilta. Olenhan työskennellyt Keskolla jo yli 5 vuotta K-Citymarketin myyjänä, ja siksi minulla oli mielenkiinto nähdä myös myymälätyön ulkopuolista toimintaa. Harjoittelu tuli puheeksi esihenkilöni kanssa, kun meillä oli yhteinen kehityskeskustelu. Tästä keskustelusta lähti kyselyä ketjulle ja sainkin harjoittelupaikan syksyksi.

Mitä kaikkea pääsin tekemään?

Kaupan ala on todella laaja ja niin myös työtehtäväni ketjuyksiköllä. Työtehtäviini on kuulunut mm. viestintämateriaalien laatimista ja henkilöhaastatteluita, joiden pohjalta olen työstänyt sisäisiä uutisia. Lisäksi olen päässyt avustamaan erilaisiin tapahtumajärjestelyihin, kuten K-Team päiville ja edustustehtäviin rekrytointimessuille. Excelin ja PowerPointin käyttö tuli itselleni vieläkin tutummaksi työharjoittelun kautta, koska niiden avulla tein monia raportteja ja esityksiä.

Mikä oli parasta?

Itselleni ehkä mieluisin työtehtävä oli K-Team päivien avustavat työtehtävät, joiden kautta pääsin myös osallistumaan itse tapahtumaan. Oli mahtavaa päästä tähän mukaan, sillä tapahtumatuotanto kiinnostaa minua todella paljon. Tein tapahtumaan alustavat ryhmäjaot koulutuksia varten Exceliä käyttäen. Aamupäivän olin auttamassa K-Kampuksella kylttien asettelussa, että kaikki saadaan sujumaan tapahtumapäivän aikana. Lisäksi olin ohjeistamassa osallistujia sisäänkäynnillä. Koulutuksien jälkeen siirryimme Messukeskukseen ja siitä sitten alkoivatkin iltajuhlat.

Suosittelisitko kyseistä harjoittelupaikkaa muille?

Suosittelen, jos kaupan ala kiinnostaa. Sanotaanko näin, että kaupan ala on hyvin vaihtelevaa eikä tylsiä päiviä tule. Jo harjoittelijana pääsin tekemään todella laajasti erilaisia tehtäviä, jotka antoivat uusia taitoja tulevaisuutta varten. Sain itselleni lisää vastuuta ja pystyin hyppäämään pois mukavuusalueeltani. Esimerkiksi, en ole ikinä ollut hyvä kirjoittamaan, ja hieman pelännytkin sitä, mutta luottamalla itseeni sain julkaistua minun omia tekstejäni sisäisessä intrassa.
Kokonaisuudessaan työharjoittelu kokemukseni oli vain positiivinen. Sain tehdä töitä todella avuliaassa ja mukavassa tiimissä. He jaksoivat opastaa minua omien kiireidensä keskellä ja pyydettäessä auttoivat. Lisäksi he antoivat minulle luottamusta tehdä työt omalla tavallani. Jo ensimmäisessä tehtävässäni, kun jännitin paljon ja minulla oli paine suoriutua täydellisesti, sain kuulla lauseen: ”Muista, ei sen tarvitse olla täydellistä, olet kuitenkin harjoittelija”. Tämä jäi mieleeni ja ymmärsin, että totta – olenkin oppimassa. Näin sain itselleni rennomman olon ja loppujen lopuksi, olen omasta mielestäni ylpeä suorituksestani työharjoittelussa.

Adolfiina Koivisto

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/adolfiina-koivisto/

 

 

 

 

Leave A Reply