Harjoittelu Tampereen Seudun Osuuspankissa

0

Kun koulussa alkoi työharjoittelun suorittaminen tulla ajankohtaiseksi ei itselläni ollut minkäänlaista ajatusta siitä missä työharjoitteluni haluaisin suorittaa tai minkälaiset työtehtävät minua kiinnostaisi. Tiesin, että tykkään työskennellä ihmisten parissa ja asiakaspalvelutehtävissä, ja ne olivatkin oikeastaan ainoat kriteerini, kun työharjoittelupaikkaa lähdin pohtimaan. Suuri apu harjoittelupaikan löytämiseen oli koululla vierailevat puhujat eri yrityksistä ja kyseleminen tutuiltani heidän työharjoittelupaikoistaan sekä kokemuksistaan.

Kiinnostus alkoi pikkuhiljaa nousta finanssialaa ja Osuuspankkia kohtaan laajojen etenemismahdollisuuksien ja monipuolisten työtehtävien ansiosta. Työharjoittelupaikka Osuuspankilla täytti oikeastaan kaikki kriteerini mitä harjoittelupaikalta halusin, joten vuoden 2023 alussa päätin laittaa työharjoitteluhakemuksen Tampereen Seudun Osuuspankilla, ja pääsinkin aloittamaan harjoittelun jo maaliskuun alussa.

Mitä harjoittelu sisälsi?

Aloitin työharjoitteluni Tampereen Seudun Osuuspankilla 1.3.2023 kassapalveluissa asiakasneuvojana. Työni alkoivat noin kuukauden mittaisella perehdytysjaksolla. Kuukauden aikana tutustuimme OP Tampereeseen, tuleviin työtehtäviimme sekä työssä käytettäviin ohjelmiin ja järjestelmiin, uutta ja mielenkiintoista opittavaa tuli paljon. Perehdytysjakson jälkeen pääsimme aloittamaan työt itsenäisesti kassalla, joka oli todella jännittävää, mutta samalla olin todella innoissani.

Harjoittelun edetessä sain pikkuhiljaa lisävastuuta, joka toi kivaa vaihtelua ja piti työn mielenkiintoisena. Noin harjoittelun puolivälissä aloin käymään pääkonttorin lisäksi Nokialla sivukonttorilla, mikä toi kivaa vaihtelua viikkoihin. Kassalla työskentelyn lisäksi meille tuli kesällä digipiste, jossa pääsimme avustamaan asiakkaita verkkopankin käytöstä. Aloin myös tavoittamaan asiakkaita vakuutuksiin ja kortteihin liittyvissä asioissa puhelimitse.

Harjoittelun aikana sain kassalla todella laajan kuvan Osuuspankista ja pankkimaailmasta. Ikinä ei voinut tietää minkälainen on seuraava asiakaskohtaaminen, joten joka päivä opin jotain uutta. Heinäkuussa harjoittelun päätyttyä päätin, että haluan jatkaa työskentelyä Osuuspankilla, joten sain hienon mahdollisuuden jäädä työskentelemään kassapalveluihin koulun ohella syksyn alettua.

Mitä ajatuksia jäi harjoittelun päätyttyä?

Työharjoitteluni kesti yhteensä viisi kuukautta, jonka aikana ehdin oppimaan ja omaksumaan hyvin kaikki opittavat asiat. Jos harjoitteluni olisi ollut yhtään lyhyempi tuntuu, että se olisi jäänyt todella pintapuoliseksi. Työharjoittelussa pääsin todella haastamaan sekä kehittämään itseäni, harjoittelu oli kokonaisuudessaan todella kokemusrikas.

Työharjoittelussani itse työn tekemisen lisäksi parasta oli työkaverit ja meidän tiimimme. Kaikki olivat valmiina auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa, etkä ikinä joutunut olemaan yksin. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki työkaverini ottivat minut avoimesti vastaan ja sain tiimikavereistani todella hyviä ystäviä.

Sopisiko harjoittelupaikka sinulle?

Työskennellessä kassapalveluissa on hyödyllistä omata erilaisia taitoja. Asiakaspalvelutaidot ovat tärkeitä, jotta voit auttaa asiakkaita ystävällisesti ja tehokkaasti. Kassalla työskentelyssä on etua myös tarkkuudesta, paineensietokyvystä sekä rohkeudesta. Jos sinua yhtään kiinnostaa finanssiala työpaikkana, niin suosittelen todellakin OP Tamperetta sillä en parempaa harjoittelupaikkaa olisi voinut kuvitella!

Leave A Reply