Työmatkalla Ruotsissa

0

Uuden työn aloittaminen on kuin astuminen jännittävään ja lupaavaan seikkailuun, jonka ensimmäinen luku on vasta aluillaan. Se on kuin seisomista tyhjän taulun edessä, valmiina maalaamaan siihen ainutlaatuisia kokemuksia ja taitoja. Kun tarkastelemme laajaa uravalintojen maisemaa, se muistuttaa joskus kätketyn aarrearkun etsintää. Jokainen askel eteenpäin tuo mahdollisuuden löytää ne jalokivet, jotka hehkuvat intohimojemme ja unelmiemme mukaisen työn tarjoamissa mahdollisuuksissa.

Tämä teksti kertoo tarinani uuden työmatkani riemastuttavista vaiheista. Se on kertomus siitä, kuinka aloitin tämän uuden luvun urallani ja miten se avasi ovia uusiin mahdollisuuksiin ja oppimiskokemuksiin. Kesä oli täynnä haasteita ja onnistumisia, ja jokainen päivä oli tilaisuus kasvaa ja kehittyä. Tämä matka on vasta alkanut, ja odotan innolla, mihin se minut vielä johdattaa urani rakentamisessa.

Yrityksestä sekä työtehtävistä

Kesätyöpaikkani oli Norvida Oy, yritys, jonka juuret ulottuvat Ruotsiin, mutta joka harjoittaa toimintaa myös Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Brasiliassa. Norvida Oy erikoistuu laadukkaiden lihatuotteiden maahantuontiin ja sen asiakaskunta koostuu Suomessa tukkureista, vähittäiskaupoista sekä ravintoloista. Tämä monikansallinen yritys tarjosi minulle mahdollisuuden päästä syventymään englannin kieleen, sillä se toimii laajasti kansainvälisillä markkinoilla.

Alusta alkaen minut otettiin vastaan kuin vanha kollega, ja tunsin oloni tervetulleeksi. Työyhteisö oli tiivis, koostuen seitsemästä ammattilaisesta. Ensimmäisestä työpäivästäni lähtien sain osallistua monipuolisiin työtehtäviin, ja nyt kesän päätyttyä huomaan, kuinka paljon olen oppinut ja kasvanut työssäni. On totta, että jokaiseen työhön liittyy joskus vähemmän mieluisia hetkiä. Minulle sellaisia olivat esimerkiksi tyhjät hetket työpäivän aikana, erityisesti päivän loppupuolella. Näinä hetkinä tein niin sanottuja täytetehtäviä.

Kuitenkin tein kesän aikana paljon merkityksellisiä töitä, kuten laskutusta, tiliöintiä ja asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostitse. Lisäksi sain mahdollisuuden solmia uusia asiakassuhteita ja osallistua myyntityöhön ja myydä tuotteitamme asiakkaille puhelimitse sekä kasvotusten. Kaiken kaikkiaan kokemukseni Norvida Oy:ssä oli antoisa ja opettavainen, ja olen kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden työskennellä tässä monipuolisessa ja ammattitaitoisessa tiimissä.

Ensimmäinen työmatkani

Olin täynnä intoa ja odotusta kuullessani mahdollisuudesta lähteä työmatkalle Ruotsiin, jossa pääsisin tutustumaan tiimiimme siellä. Tämä mahdollisuus avautui nopeasti sen jälkeen, kun aloitin työni, ja toukokuun lopussa lähdimme kollegani kanssa matkaan. Tämä oli ensimmäinen kertani, kun pääsin työmatkalle opiskelijana ja kesätyöntekijänä – se oli todella mahtavaa!

Kohde oli Tukholman keskustan tuntumassa, ja meillä oli majoitus lähellä sijaitsevassa hotellissa kolmen päivän ajan. Vaikka jännitin johtoryhmän tapaamista valtavasti, huomasin pian, että hekin ovat vain tavallisia ihmisiä. Vaikka nämä päivät olivat pitkiä ja uuvuttavia, ne olivat täynnä laadukkaita keskusteluja ja loistavia tilaisuuksia luoda uusia kontakteja tulevaisuutta varten. Englannin kielen taitoni sai reissun aikana runsaasti harjoitusta, sillä se oli meidän yhteinen kielemme tämän matkan aikana.

Palattuani takaisin Suomeen ei kestänyt kauaa, kun minulle kerrottiin, että he haluaisivat tavata minut uudelleen kesäkuun aikana Ruotsissa. Mietin pitkään, miksi he halusivat keskustella kanssani kasvotusten, kun puhelu tai sähköposti olisi voinut riittää. Sitten oli aika varata lentolippuja ja majoitusta uudelleen.

Toisella työmatkallani pohdin matkan aikana, mikä olisi tämän tarkoitus ja mikä minua mahtaa odottaa. Tällä kertaa matka oli päivän mittainen. Aamu alkoi normaalisti töiden parissa, mutta päivän puolivälissä talousjohtaja ja toimitusjohtaja pyysivät minut mukaansa palaveriin. Ajattelin jo, että olen varmasti mokannut jotain, kun minut kutsuttiin näiden kahden huipputason ammattilaisen eteen. Onneksi olin väärässä, sillä heillä oli minulle erinomainen uutinen: minulle tarjottiin vakituista työsopimusta! Tällä hetkellä, kun kirjoitan tätä tekstiä, olen virallisesti heidän vakituisessa työsuhteessaan. Kesäni ei olisi voinut päättyä paremmin! Tämä on vasta alku uudelle vaiheelle urallani, ja odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Loppusanat

Uusi työmatkani Ruotsiin ja sen jälkeinen uutinen vakituisesta työsopimuksesta ovat muodostaneet ikimuistoisen kesän täynnä jännittäviä mahdollisuuksia ja kasvua. Olen kiitollinen kaikista niistä tilaisuuksista, joita olen saanut kokea, ja innolla odotan tulevia haasteita ja mahdollisuuksia, joita työurallani tulee vastaan. Tämä kesä on ollut täynnä yllätyksiä ja onnistumisia, ja se on vahvistanut uskoani siihen, että kun seuraa intohimoaan ja pyrkii tekemään parhaansa, voi saavuttaa mahtavia asioita. Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat olleet tukemassa minua matkallani.

 

– Henri Lehtovirta

Leave A Reply