Harjoittelu Keuruun Pallo ry:ssä, toimenkuvana urheilukoordinaattori

0

Seuraava postaukseni kertoo harjoittelustani Keuruun Pallo ry:ssä. Kerron pintaraapaisuna, miten päädyin kyseiseen harjoittelupaikkaan sekä hiukan työnkuvastani. Harjoittelun suoritin 01.06.2021 – 31.08.2021.

Taustatietoa

Suoritin oman harjoitteluni Keuruun Pallo ry:n alaisuudessa, jossa työtehtäväni oli olla urheilukoordinaattori. Kun aloitin opinnot olin innoissani, kun kuulin, että opintoihin kuuluu harjoittelu. Alkuun ajattelin, että haluaisin päästä harjoitteluun sellaiseen firmaan, johon voisin päästä myöhemmin töihin. Ajatus kuitenkin muuttui nopeasti.

Olen kotoisin Keuruulta ja olen pelannut siellä lapsesta saakka jalkapalloa. 2019–2020 kauden jälkeen päätin kysyä Keuruun Pallon toiminnanjohtajalta, että olisiko heillä mahdollista hankkia minulle harjoittelu/työpaikka ensi kesäksi. Hän tiesi koulutustaustastani ja päätti ehdottaa ajatustani johtokunnan kokouksessa. Minun onnekseni johtokunta oli myöntyväinen ja saimme selvitettyä kaikki yksityiskohdat kuntoon. Harjoitteluni oli siis sillä hetkellä buukattu.

Jalkapallomaali auringonnousu taustalla.
Kuvituskuva: Pexels.com

Harjoittelun työnkuva

Kesään mahtui monenlaista tapahtumaa. Diiliini kuului myös yhteistyö Keuruun Kaupungin kanssa. Olin tapahtumavastaavana Keuruun kaupungin järjestämässä urheilukoulussa. Otin vastaan ilmoittautumiset ja olin yhteyshenkilönä ja vetäjänä tapahtumassa. Tämä Keuruun kaupungin urheilukoulu ei kuitenkaan kestänyt kuin viikon, minkä jälkeen palasin Keuruun Pallon palvelukseen.

Keuruun Pallolla vastasin markkinoinnista, tapahtumien suunnittelusta ja siihen liittyvistä juoksevien asioiden hoitamisesta. Ylläpidin seuran Facebookia ja suunnittelin erilaisia julisteita sekä seuran otteluihin että tapahtumiin. Vastasin myös seuran nettisivun ylläpidosta, jonne siis päivitin seuran ajankohtaisia asioita. Suurimpana työurakkana oli Keuruulla järjestettävän Mega Cup turnauksen organisoiminen. Mega Cup on siis junioriturnaus, johon oli osallistunut lähes 40 joukkuetta. Olin yhtenä yhteyshenkilönä turnauksessa ja vastasin muun muassa otteluohjelmien teosta, tapahtuman markkinoinnista, joukkueiden ruokailujen listauksesta sekä turnauksen tulosten päivittämisestä turnauksen nettisivulle. Tässä linkki Mega Cup – junioriturnauksen verkkosivuille.

Esimiehenä viidelle työntekijälle

Harjoittelussa minulla oli myös mahdollisuus olla esimiehenä viidelle kesätyöntekijälle. Vastasin muun muassa työntekijöiden tuntien tarkkailusta ja merkkaamisesta. Vedimme alaisteni kanssa yhden viikon jalkapalloleirin sekä päivittäin järjestettävää taitokoulua. Suunnittelin päiväkohtaiset teemat ja annoin tehtävänannoksi työntekijöilleni vetää tapahtuman. Itse valvoin ja seurasin työntekijöiden tekemistä.

Olin myös järjestämässä Soccer is Fun – tapahtumaa, joka oli siis Keuruun seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestetty tapahtuma. Tapahtumaan suunnittelin otteluohjelmat, muodostin joukkueet ja hankin palkinnot. Olin paikan päällä myös valvomassa alaisteni toimintaa.

Omat mietteet harjoittelusta

Kokonaisuudessaan harjoittelusta jäi minulle tosi hyvä maku. Työyhteisö oli mahtava sekä puitteet muutenkin kunnossa. Tekemistä ja tapahtumaa oli jos jonkinlaista. Harjoittelu antoi minulle todella paljon valmiuksia olla esimiehenä. Tärkeä työkokemus tulevaisuutta varten, koska johtaminen kiinnostaa minua todella paljon. Tunnen, että minulla olisi siinä paljon annettavaa.

Harjoittelu urheiluseurassa oli kaiken puolin mahtavaa. Urheilusta ja jalkapallosta kiinnostuneelle enemmänkin kuin dream come true. Pääsin oikeasti kurkistamaan kulisseihin ja mitä sen logon takana oikeasti tehdään. Vaikka Keuruun Pallo ei mikään Suomen suurin seura olekaan, tehdään siellä todella paljon töitä niin junioreiden kuin myös edustusjoukkueiden eteen.

Kristian Juponaho
Kirjoittaja: Kristian Juponaho

Leave A Reply