Harjoittelu Janakkalan Osuuspankissa

0

Vuoden 2021 elokuussa opintoni olivat siinä vaiheessa, että harjoittelu olisi kohta puoliin hyvä suorittaa. Tiedossani ei ollut vielä harjoittelupaikkaa, joten otin yhteyttä opettajaani, jos hänellä sattuisi olemaan tiedossa jokin avoin paikka. Nopeasti ilmeni, että Janakkalan Osuuspankki tarvitsisi harjoittelijaa päivittäis- ja kassapalveluihin syksyksi 2021 ja paikka vaikutti mielenkiintoiselta. Olen ollut aina OP:n asiakas ja perheenjäsen on myös töissä OP:lla, joten näin tämän loistava mahdollisuutena päästä työskentelemään heille. Pian sitä oltiin haastattelussa ja sen jälkeen sopimus kädessä harjoittelupaikasta.

Työharjoittelun aloitus Osuuspankissa

Ensimmäinen päiväni Janakkalan Osuuspankissa oli 1.9.2021. Ensimmäisenä päivän aikana tuli tutustuttua talon paikkoihin ja henkilökuntaan, talon tapoihin ja käytäntöihin verkkokurssien parissa ja sekä yleisesti Osuuspankkiin. Muutaman ensimmäisen viikon aikana olen saanut koulutusta kassapalveluihin, jota voidaan pitää pankin perustyönä, koska siinä kohdataan asiakkaita paljon ja toimitaan niin sanotusti pankin kasvoina. Kassalla tyypillisesti nostetaan rahaa tai maksetaan laskuja.

Harjoitteluni ajankohtana Turengin konttorilla oli tarkoituksena muuttaa väliaikaistiloihin, koska tämänhetkinen konttori rakennus on purkukohteena loppuvuodesta. Tämä muutto on aiheuttanut jatkuvaa työnpisteen vaihdosta.

Pöydällä erilaisia laskelmapapereita levitettynä ja kahden henkilön kädet.
Kuvituskuva: Pexels.com

Harjoittelua takana ensimmäinen kuukausi

Kuukausi takana harjoittelua, ja paikka on tullut tutuksi. Kassapalvelut ovat tulleet sen verran tutuksi, että niissä pärjään jo itsenäisesti hyvin. Pikkuhiljaa olen saanut koulutusta myös päivittäisasioihin. Niitä riittää kyllä pankissa ja esimerkkinä tällaisista asioista ovat vaikka uuden kortin tilaaminen konttorissa tai 18-vuotiaan pankkiasioiden huolto. Ajanvarauksia on alkanut tulemaan kivasti ja niihin pitää valmistautua aina kunnolla, koska sieltä voi tulla eteen mitä vain.

Harjoittelun loppusuora

Harjoittelua ollessa jäljellä pari kuukautta, saan jatkuvasti lisää työtehtäviä ja pieniä vastuita. Kassalla esimerkiksi aloin ottamaan info- ja yritysasiakkaita vastaan. Olen myös päässyt työskentelemään Janakkalan Osuuspankin toisella konttorilla Tervakoskella. Harjoitteluun mahtuu myös yllättäviäkin tilanteita. Juuri edellä mainitussa Tervakosken konttorilla jouduin yksi aamu pitämään itsenäisesti päivän kassapalveluja.

Loppufiiliksiä harjoittelun jälkeen

Olen erittäin tyytyväinen, että pääsin suorittamaan harjoitteluni finanssialalla. Harjoittelu oli mielenkiintoinen ja oppi paljon asioita, vaikka opittavaa jäikin vielä. Alalla tulee nopeasti muutoksia ja muutoksiin on reagoitava nopealla tahdilla. Vaikka harjoitteluni olikin koronapandemian aikaan, sain työskennellä konttorilla oikeastaan joka päivä, johon olen kyllä tyytyväinen. Asiakkaita sain tavata ihan kasvotusten, kuitenkin turvallisuus edellä asioissa.

Kuvakaappaus OP Janakkalan Facebook-julkaisusta, jossa esitellään harjoittelija Karo Korvakangas.

Kirjoittaja: Karo Korvakangas

LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/karo-korvakangas

Leave A Reply