Ammatinvaihtaja tilitoimistoon

0

Olen kerryttänyt työkokemusta jo useita vuosia, mutta työharjoittelun alkaessa olin uuden edessä. Aloitin opinnot tammikuussa 2022 HAMKissa liiketalouden muuntokoulutuksessa. Minulla oli taustalla jo aikaisempia liiketalouden opintoja ja nyt HAMKissa keskityin suorittamaan opintoni loppuun taloushallinnon opinnoilla. Haaveenani oli uusi ammatti aikaisemman korkeakoulututkinnon rinnalle. Ja ensimmäistä kertaa suuntasinkin syksyllä 2022 työtehtäviin taloushallinnon pariin.  Silloin aloitin työharjoittelun Tampereella tilitoimisto Gallantilla.

Uuden alkaessa, en oikein edes osannut ajatella mitä kaikkea harjoittelu voi minulle antaa. Tilitoimistossa harjoittelun voi suorittaan eri työtehtävissä, mutta itselleni oli heti selvää, että haluan suunnata harjoitteluni kirjanpidon puolelle. Kirjanpito on aina vienyt mukanaan ja harjoittelulle tavoitteenani oli saada mahdollisimman kattavat tiedot erilaisten yritysten kirjanpidoista, tilinpäätöksistä ja veroilmoituksista.

Tilitoimistossa työkokemusta kertyy monipuolisesti

Harjoittelun alussa sain rauhassa tutustua Gallantiin ja Gallantilaisiin. Harjoittelijana minut otettiin Gallantilla hyvin vastaan ja minulle nimettiinkin harjoittelun ajaksi oma mentori. Mentorista oli suuri apu ja tuki läpi koko harjoittelun. Alkuun työt aloitettiin muutamalla asiakkaalla, ja pikkuhiljaa asiakkaiden määrää kasvatettiin. Loppua kohden huomasin, että kokemusta oli kertynyt rutkasti erilaisista asiakkaista. Asiakaslistaani oli kertynyt niin toiminimiä, pieniä osakeyhtiöitä kuin säätiöitäkin. Tämän lisäksi harjoitteluni kesti vuoden vaihteen yli, joten sain työkokemusta monen eri yrityksen tilinpäätöksestä ja veroilmoitusten tekemisestä.

Sen lisäksi, että sain kirjanpidosta kattavat tiedot, opin myös kirjanpito-ohjelmistoista runsaasti harjoittelun aikana. Sain tehdä sekä tallennus asiakkaita, että täysin sähköisiä asiakkaita. Kirjanpito-ohjelmiakin kertyi useampia, joita harjoitteluni aikana sain käyttää.

Näiden lisäksi asiakaspalvelutaidot ovat tärkeässä osassa tilitoimisto maailmassa.  Asiakkaista pidetään huolta, heitä palvellaan ja autetaan. Arvokkaana kokemuksena pidin sitä, että pääsin näkemään erilaisia asiakaspalvelutilanteita ja olemaan osassa myös mukana. Parhaiten opin, kun pääsen mukaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin tilanteisiin.

Harjoittelu vahvisti urasuunnitelmia

Tästä harjoittelusta voin ainakin sanoa, että sain harjoittelulleni vastinetta. Olen erittäin tyytyväinen, että sain oppia niin paljon ja monipuolisesti uutta. Harjoittelun myötä myös itselleni vain vahvistui ajatus siitä, että olen valinnut oikean suunnan uutta ammattia opiskeltuani. Kiitos kuuluu myös Gallantille, että se mahdollistaa harjoitteluohjelman meille taloushallinnon alalle haluaville.

Nyt harjoitteluni onkin ohi ja sain jatkaa työntekijänä Gallantilla. Paljon on vielä opittavaa ja koen, että tilitoimistomaailmassa näkee taloushallintoalan todella kattavasti ja saa monipuolista kokemusta niin erilaisista yrityksistä kuin erilaisista kirjanpito-ohjelmistakin. Omaa asiakaslistaani on alettu kerryttämään ja se varmasti vielä monipuolistuu urani edetessä. Mielenkiintoista on nähdä mitä tulevaisuus vielä tuo tullessaan. On mahtavaa päästä luomaan uutta uraa mukavassa ja auttavassa ympäristössä, tilitoimistomaailmassa.

Riikka Tuomola
Accounting specialist
Gallant Finland

Leave A Reply