Tradenomina kauneusalalla

0

Olen aikaisemmalta ammatiltani parturi-kampaaja. Työskenneltyäni hiusalalla vuokratuolilla, huomasin nopeasti yrittäjyyden olevan lähellä sydäntäni. Itse kampaajan työ oli mukavaa, mutta enemmän kiinnostuin itse yrittäjyydestä. Tiesinkin jo urani alkumetreillä, että pelkkä liiketyöskentely ei tule riittämään minulle, vaan haluaisin jotain erilaista. En vain tiennyt vielä silloin, mitä se olisi. Onneksi pääsinkin opiskelemaan liiketaloutta ja sitä myötä harjoitteluun kauneusalan verkkokauppaan.

Harjoittelu verkkokaupan myyntiassistenttina

Työskennellessäni kampaamossa sain luotua hyviä kontakteja itselleni. Näihin lukeutui myös itse kampaamon omistaja. Hän perusti koronan myötä kauneusalan verkkokaupan nimeltä Studio SAVON. Pääsinkin siis tekemään tradenomitutkintoni harjoittelua kauneusalan verkkokauppaan nimikkeellä myyntiassistentti. Tässä työnkuvassa yhdistyi täydellisesti aikaisempi ammattini, sekä uusi osaamiseni liiketalouden tutkinnosta. Onnekseni saan myös jatkaa kyseisessä tehtävässä harjoittelujakson päätyttyä.

Työtehtävät

Monipuolisiin tehtäviini lukeutui mm. asiakaspalvelu, tuotesivujen luominen ja kehittäminen, tilausten tekeminen sekä tulevien kampanjoiden suunnittelu. Asiakaspalvelussa pääsin tekemään asiakaskonsultaatiota, eli neuvomaan asiakkaille mitkä tuotteet olisivat heille sopivia. Tässä tehtävässä oli todella paljon hyötyä siitä, että olen aikaisemmin kouluttautunut kauneusalalle. Asiakaspalvelu itsessään oli jo tuttua sekä mieluista. Konsultoinnin lisäksi hoidin tilauksiin ja toimituksiin liittyviä asioita sähköpostitse.

Verkkokauppa-alustalla toimiminen oli uutta ja kiinnostavaa. Yritys käyttää WooCommercen alustaa, ja siinä oli paljon opeteltavaa. Harjoittelun lopuksi osasin kuitenkin luoda uusia tuotesivuja, kirjoittaa blogitekstejä verkkosivustolle, tarkkailla ja tehdä muutoksia tilauksiin, ottaa erilaisia raportteja sekä analysoida myyntiä. Pääsin tekemään myös sähköistä kirjanpitoa Fennoan sovelluksissa.

Yhdessä yrityksen omistajan kanssa suunnittelimme tulevien kuukausien kampanjoita ja pääsin myös toteuttamaan niitä. Kuvasimme yhdessä myös yrityksen Instagramiin sisältöä, sillä suurin osa heidän asiakkaistaan ostaa Instagram-julkaisuiden perusteella. Somen tekeminen on siis tärkeässä roolissa yrityksen menestyksessä.

Tulevaisuus

Olen todella iloinen, että saan jatkaa työskentelyä Studio SAVONissa. Se on juuri sellainen työ mistä olen haaveillut, vaikka en opiskelujen alkaessa vielä tiennyt tällaisesta työstä, eikä sitä ollut vielä silloin olemassakaan. Työssä yhdistyy nyt täydellisesti molemmat ammattini ja pääsen tulevaisuudessa mukaan kehittämään verkkokaupan toimintaa.

Eveliina Roivainen
Myyntiassistentti
https://www.linkedin.com/in/eveliinaroivainen/

Leave A Reply