Liikenteen Likat: Merkos – Esteettömyys

0

Mielestämme vaikuttaa siltä, että esteettömyyteen on alettu kiinnittää huomiota Merkoksella vasta jälkikäteen. Tuntuu, ettei paikkaa ole päivitetty esteettömyyden osalta nykypäivän tasolle.

Merkoksella on paljon invapaikkoja ovien lähellä. Niihin on helppo pysäköidä ja niistä pääsee helposti rollaattorin avulla sisälle. Invapaikoissa huonoa on se, että niistä kertovat liikennemerkit on asennettu betoniporsaisiin, jotka on asetettu pysäköintiruutujen päätyyn. Se on hankalaa, kun liikutaan invavarustellulla autolla, jossa pyörätuolia kuljetetaan auton takaosassa ja autosta kuljetaan ulos takaovesta. Invapaikalla olisi turvallista pysäköidä peruuttaen, jotta pyörätuolin saisi ulos jalkakäytävälle. Nyt ainoa vaihtoehto on pysäköidä etuperin ja ottaa pyörätuoli ulos pysäköintialueen puolella.

Inva-paikat
Invapaikkoja

Citymarketin takana on paljon hyvää pysäköintitilaa. Siellä on myös jätteenkeräyspisteitä. Citymarketiin pääsee pienestä takaovesta, jossa on automaattiovet. Ovien kohdalla on iso kynnys, josta voi olla vaikea kulkea pyörätuolilla, vaikka siinä on pieni luiska. Myös ostoskärryjen työntäminen sisälle vaatinee voimaa. Toisaalta takapihalla ei ole invapaikoitusta, joten sinne ei invalidien ole tarkoitus pysäköidä.

Citymarketin automatisoidut takaovet
Citymarketin automatisoidut takaovet

Citymarketin etuovet ovat kynnyksettöminä ja portaattomina hyvin esteettömiä. Loivia liuskoja pitkin kulkevat niin ostoskärryt kuin rollaattoritkin.

Citymarketin esteetön ovi
Citymarketin esteettömät sivuovet

Toisaalta näkövammaisten tarpeisiin ei havaintojemme mukaan koko alueella ole kiinnitetty huomiota; ei kontrastiraitoja, huomionastoja tai muutakaan tunto- tai kuuloaistiin perustuvaa opastusta. Millään parkkialueella ei ole lapsiperheille tarkoitettuja suurempia parkkiruutuja.

Bilteman pääovien tuntumassa oli levähdyspaikaksi penkkejä.

Bilteman levähdyspenkit
Bilteman levähdyspenkit

Seuraavassa postauksessa kerromme julkisesta liikenteestä, ympäristöstä sekä viihtyvyydestä.

Hyvää itsenäisyyspäivää toivoo Liikenteen Likat Tiina Norr, Janita Joensuu, Suvi Tammilehto, Katariina Oras ja Riikka Mustonen

Leave A Reply