Kestävän liikkumisen Hackathon, 2017

1

Voittamaan lähdettiin ja niinhän me voitettiin ? Saimme aamulla kouluun tullessa Jannelta sähköpostia että Hackathon- tapahtumaan Hyvinkäälle etsitään lähtijöitä. Reilun minuutin kuluttua ennakkoluuloton ryhmä oli läjässä ja Janne vahvisti pääsymme sinne. Äkkiä ilmestyikin whatsapp ryhmä nimellä Hackathon, ja ideoita Hyvinkäälle kestävän liikkumisen puolesta alkoi tulla.

Päädyimme miettimään Hyvinkäätä pienenä pk seutuna jossa olisi jopa omat kehät 1, 2 ja 3. Kehät sinne piirrettiinkin ja nimenomaan kevyen liikenteen kehät jotka liitettäisiin julkiseen liikenteeseen ja palveluihin ihan niin kuin oikeat kehätkin.

Aamulla ennen Hackathonia huokauksia sisältävä viisaiden päiden yhteenlyönti: ei v**** tänne halutaan jotain koodausta sun muuta tietotekniikkaa mukaan!!

Hetken huolestuneisuuden jälkeen keksittiin työntää kevyen liikenteen kehiin mukaan sovellus! Sovellus joka laskee kehillä säästämäsi päästöt versus autoiluun! Sovellus joka näyttää panostuksesi ilmastotalkoissa ja antaa mahdollisuuden pieneen kilpailuun eli löytyi jo motivaattorikin! Sovellus joilla pääset sisään jo suunniteltuihin pyöräparkkeihin kehiemme varsilla! Nyt alkoi näyttää vielä paremmalta ja joku taisi mainita että voidaan jo hakea se pytty ?

”Ei me sitä koodata osata mutta tää myydään konseptina ja loisto ideana”

Siitä se sitten hiljalleen lähti, työnjako, aikataulutusta ja saunomista koska olihan meillä sentään sviitti missä asua. Esitys valmistui pieninä rykäyksinä ja aamulla ja vielä hetkeä ennen ajan umpeutumista sitä hierottiin.

Esitelmöijät valittiin ja he aloittivat viimeisten 2 tunnin aikana harjoittelun sen pitämiseen. Ryhmä Hamk oli ensimmäinen esitelmöijä, aikaa oli 7,5 minuuttia joka lähes loppui kesken. Jury istui eturivissä ja taisivat ehkä hiukan jo hymyillä kun poistuimme estradilta ?

Kuunneltiin muiden esitykset ja sitten vain odoteltiin palkinnonjakoa ja olihan se odottavan aika taas pitkä kuin nälkävuosi, mutta lopulta voittaja ja ainoa palkittu esitys julkistettiin ja paikalta poistui ryhmä iloisia mutta väsyneitä liikennealan ensimmäisen vuoden jätkiä iso palkintoplakaatti kainalossaan.

 

HAMK ryhmä juuri ennen ”PäästöSäästö” konseptin esittelyä

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Liikennealan matkassa

Leave A Reply