Puolivälietappi

1

Kuukausi on vaihtunut heinäkuun puolelle ja kesäprojektit ovat monella loppusuoralla.

Roskakorit täyttyvät energiajuomatölkeistä ja ympärillämme kuuluu turhautuneita huokauksia. Sekaan mahtuu kuitenkin myös voiton huudahduksia, sillä vihdoin joku sai ohjelmansa toimimaan ilman ongelmia. Kyselimme opiskelijoilta mielipiteitä projektien etenemisestä. Suurimmalla osalla projektilaisista oli työt hyvällä mallilla, kun taas osa on sitä mieltä, että projektin tekeminen on yhtä ongelmallista kuin rubikin kuution ratkaiseminen. Vaikeuksien kautta kuitenkin pääsee voittoon.

Aikalailla maaliviiva ollaan jo ylitetty.

”Aikalailla maaliviiva ollaan jo ylitetty” sanoi Leevi hymyillen. Hänen projektinaan oli kampuksen aulanäyttökartan päivittäminen. ”Ei me tähän enää mitään lisättävää keksitä”, hän totesi, kun hän esitteli aulanäyttökarttaa mediatiimille. Kartta näytti toimivan hyvin mediatiiminkin mielestä. Sitä oli selkeämpi ja intuitiivisempi käyttää, kuin edellistä aulanäyttökarttaa.

Horisontti alkaa jo häämöttään, ja elämä alkaa jo pikkuhiljaa voittaa.

Haastattelimme myös Torstia, joka kuuluu Ilves19-ryhmään. Ryhmän tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa tulevaisuuden teknologiaan liittyvä rasti partion Ilves19-leirille. Ryhmällä on ollut haasteita laitteiston toimivuuden kanssa, mutta nyt asiat alkavat luistamaan. ”Horisontti alkaa jo häämöttään, ja elämä alkaa jo pikkuhiljaa voittaa”, Torsti toteaa.

Ryhmillä on kuukausi aikaa saada paketit kasaan ja hommat pelittämään. Loma on osalla jo mielessä, mutta kunhan aherrus jatkuu yhtä tehokkaana kuin tähänkin asti, pääsee kaikki varmasti lomille hyvissä ajoin.

Anna Vainio ja Esa Mäkinen

Discussion1 kommentti

Leave A Reply