Interaktiivinen karttanäyttö Riihimäen kampuksella

0

Lukuvuoden aikana päivittäisessä toiminnassa näkyvin tieto- ja viestintätekniikan kesäprojektien tuotos on Riihimäen kampuksen aulaan sijoitettu interaktiivinen karttanäyttö, jolle on ollut käyttöä, sekä uusilla, että vanhoillakin opiskelijoilla.

Päivän tilavaraukset näkyvät luokkatilaa koskettamalla

Koska kyseessä on kosketusnäytölle tehty karttasovellus, haluttiin siitä tehdä interaktiivinen, joka yksinkertaisimmillaan tarkoittaa, että karttaa pystyy suurentamaan ja liikuttelemaan, sekä vaihtamaan näytöllä näkyvää kerrosta.

Mahdollisuudet tietotekniikassa ovat kuitenkin rajattomat ja meillä oli koko pitkä kuuma kesä aikaa rakentaa karttaan toiminnallisuuksia. Joten karttaan lisättiin myös mahdollisuus tarkastella päivän ruokalistaa ja tilavarauksia.

Luokkatilaa painamalla, aukeaa siitä pieni popup-ikkuna, jossa näkyvät kuluvan päivän tilavaraukset kyseiseen tilaan. Mikäli tilavaraus on tehty jollekin ryhmälle, näkyy ikkunassa kyseisen ryhmän tunnus ja varauksen kellonaika. Jos taas varaus ei ole merkitty millekään tietylle opiskelijaryhmälle, kuten usein on esimerkiksi auditorion tai kokoustilojen varauksissa, näytetään ikkunassa varauksen aihe.

Ravintolaa painamalla saa nähtäväkseen päivän ruokalistan, sekä suomeksi, että englanniksi.

 

Opastus

Kartan tärkein perustehtävä on kuitenkin opastaa liikkumaan kampuksella ja löytämään tarvitsemansa palvelut. Tämän vuoksi kartan alapuolella on listattuna pikalinkkejä muun muassa opiskelijapalveluihin ja tenttiakvaarioon, joita koskettamalla kartta suurentaa siihen kohtaan, jossa kyseinen kohde sijaitsee.

Opiskelijapalveluiden aukioloajat näkyvät kartalla

Opiskelijapalveluiden tapauksessa karttaan aukeaa myös popup-ikkuna, joka kertoo opiskelijapalveluiden aukioloajat.

Käyttöönoton jälkeen

Normaali karttanäkymä

 

Kesäprojektien jo loputtua ja syyslukukauden alettua karttaan lisättiin vielä pari uutta haluttua toimintoa.

Kartan yläkulmaan lisättiin näkymään kellonaika ja kartan alapuolelle laitettiin vaihtuva tekstilaatikko, jossa normaalitilanteessa näytetään vinkkejä kartan käyttöön, sekä suomeksi että englanniksi.

Kyseiseen tekstilaatikkoon on myös mahdollista lisätä ajankohtaisia tiedotteita suoraan Pepistä, jolloin esimerkiksi vierailijoille tai opiskelijoille voidaan tiedottaa päivän ohjelmasta siten, että he näkevät tiedot suoraan astuessaan pääovista sisään.

Tästä projektista voidaan todeta, että oman kampuksen ja oppimisympäristön kehittämiseen osallistuminen motivoi ja innostaa opiskelijoita innovoimaan ja oppimaan uutta.

 

Petri Salo, Opiskelija-assistentti, Tieto- ja viestintätekniikka

Leave A Reply