Mediaryhmä

0

Mediaryhmä vastaa videoiden ja kuvien tuotannosta koululle ja muille kesäprojektiryhmille.

Tänä vuonna mediaryhmän pääsääntöinen tehtävä on tuottaa tieto- ja viestintätekniikan esittelyvideo Hämeen ammattikorkeakoululle. Toissijaisia tehtäviä ovat muiden kesäprojektiryhmien edistymisen dokumentointi, sekä kuvien ja median tuottaminen muiden ryhmien käyttöön.

Mediaryhmässä on viisi opiskelijaa, joista kolme ovat opiskelleet vasta puoli vuotta ja loput kaksi ovat ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita. Kaikki olivat jo ennestään kiinnostuneita media-alasta, videotuotannosta ja editoinnista.

Uutena kaikille ryhmäläisille tuli Panasonicin 4K kameroidein, lavalier mikrofonien ja Adobe Premieren käyttö, mutta järjestelmäkamerat ja Adobe Photoshop olivat jo ennestään tuttuja kuvankäsittelykurssilta. Kesäprojektin pari ekaa päivää menikin tutustuessa kalustoon ja opetellessa niiden käyttöä. Kesän kuluessa laitteisto on tullut kuitenkin tutuksi ja olemme oppineet paljon uutta esim. kuvakulmien tärkeydestä, valoituksesta ja sään vaikutuksesta kuvausolosuhteisiin.

Videot ja kuvat ovat hyvällä mallilla ja olemme pysyneet aikataulussa. Ryhmästä on myös muodostunut tiivis porukka ja vietämme yhdessä aikaa myös kouluajan ulkopuolella.

 

Tytti Honkanen ja Esa Mäkinen

 

Leave A Reply