Ohjaajien esittely

0

Kesäprojekteissa opiskelijoiden apuna ja tukena ovat kesäprojektien ohjaajat, jotka pyrkivät pitämään kesäprojektien pakan kasassa ja auttamaan opiskelijoita ongelmatilanteissa. Tässä artikkelissa ohjaajat esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään.


Petri Salo, kesäprojektien vetäjä

Nimi

Petri Salo

Kauanko olet ollut HAMKissa? 

Aloitin insinööriopinnot HAMKissa 2016 ja suoritin heti ensimmäisestä lukukaudesta lähtien paljon ylimääräisiä opintoja verkkokursseina muissa korkeakouluissa. Pääsin myös kahden opiskeluvuoden jälkeen HAMKiin kesätöihin vetämään kesäprojekteja ja seuraavana syksynä kirjoitin opinnäytetyöni ja valmistuin lopulta 2,5 vuodessa. Valmistumiseni jälkeen olen jatkanut HAMKin työntekijänä opetusassistenttina.

Miksi hait HAMKiin? 

Muistan olleeni kahden vaiheilla yhteishakua tehdessäni hakisinko HAMKiin vai TAMKiin, lopulta valinnan ratkaisi sijainti, sillä silloinen asuinpaikkani oli hieman lähempänä Riihimäkeä. Enkä ole katunut valintaani, sillä HAMK on osoittautunut erittäin progressiiviseksi ja tulevaisuuteen suuntaavaksi korkeakouluksi, jossa ei pelätä rikkoa rajoja.

Millaista on olla kesäprojektien ohjaaja? 

Olen nyt toista kertaa kesäprojektien vetovastuussa ja olen pyrkinyt parantamaan ohjaustoimintaa edellisen kesän oppien perusteella, minulle suurin apu on kuitenkin ollut loistavat ohjaajat vierelläni, jotka ovat pitäneet kesäprojektien pakan kasassa ja ottaneet hyvin vastuuta työstään.

Mikä on ollut suosikki moduulisi? 

Oma mielenkiintoni on suuntautunut hyvin paljon ohjelmointiin, mutta suosikkia ohjelmointimoduuleista on vaikea valita. Varmaankin web-sovelluskehitys ja älykkäät järjestelmät toisena opiskeluvuonna olivat eniten mielenkiintoa herättäviä, joissa pääsi myös haastamaan itsensä ja pistämään osaamisensa peliin.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? 

Tähtäimessä on jatkaa urapolkua HAMKissa, joten seuraava luonnollinen askel on ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaminen.


Lauri Niinimaa, kesäprojektien ohjaaja

Nimi

Lauri Niinimaa 

Kauanko olet ollut HAMKissa? 

Aloitin omat opinnot HAMKissa 2018 vuoden tammikuussa. Itse en ole pitänyt erityistä kiirettä valmistumisen kanssa, mutta sivussa on tullut tehtyä projekteja, jotka eivät suoranaisesti normaaleihin opintoihin kuulu. Tästä esimerkkinä juurikin tämän kesän ohjaushommat kesäprojekteja varten. 

Miksi hait HAMKiin? 

Opiskelin ammattikoulussa Riihimäellä datanomiksi ja tiesin kyllä jo opintojen aikana, etten halua jättää alan opiskeluja siihen. Valintojen vaiheessa HAMK oli simppelisti paras vaihtoehto minulle vain sijaintinsakin takia. Koulumatka oli kiva pitää kolmessa minuutissa. Ajan kanssa HAMKista on paljastunut muitakin hyviä puolia. Varsinkin opintojen modulaarisuus. 

Millaista on olla kesäprojektien ohjaaja? 

Olin viime kesänä itse tekemässä projektia, mutta tänä kesänä tuli mahdollisuus lähteä ohjausporukkaan mukaan. Projektien edistymistä on hauska seurata sivusta, sillä tehtävänä on hyvinkin uniikkeja aiheita. Ei sitä hirveän moni pääse metsikköön leikkimään virtual reality laseilla. 

Mikä on ollut suosikki moduulisi? 

En osaa nimetä mitään moduulia erityisesti suosikikseni vaan uskon, että se on vielä edessäni. Ensi syksyllä pääsen aloittamaan profiloivan osaamisen mooduuleja ja silloin pääsee oikeasti suuntautumaan oman mielenkiintonsa mukaan. 

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? 

Toiveena olisi päästä jollain tapaa pelialalle töihin mielellään luovalle puolelle. Toki tekninen osaaminen on aina suuri plussa ja ohjelmointi on loppujen lopuksi myös todella luovaa tekemistä. Faktahan on se, että tulevaisuus on epävarma, sekä pelialan työpaikat ovat jatkuvasti suuri kysymysmerkki. Ainahan saa mies unelmoida! 


Mikael Laitinen, kesäprojektien ohjaaja

Nimi

Mikael Laitinen

Kauanko olet ollut HAMKissa? 

Aloitin opintoni tammikuussa 2016 alun perin konetekniikan puolella, mutta vaihdoin saman vuoden syksyllä tieto- ja viestintätekniikkaan. Omien laskujeni mukaan tämä tarkoittaa sitä, että minulla on menossa 4. vuosi talossa ja (vielä hetken aikaa) 3. tieto- ja viestintätekniikalla.

Miksi hait HAMKiin? 

Päädyin hakemaan insinööriopintoihin, koska tekniikan ala vaikutti mielenkiintoiselta ja insinöörien työllistymismahdollisuudet näyttivät hyviltä. HAMK Riihimäki valikoitui ensimmäiseksi hakuvaihtoehdoksi, sillä Riihimäki sijaitsi melko lähellä silloista kotipaikkakuntaani enkä halunnut pääkaupunkiseudulle.

Millaista on olla kesäprojektien ohjaaja? 

Kesäprojektien ohjaaminen on minusta oikein mukavaa. Työ on pitkälti työnjohtoa ja siitä saa hyvää kokemusta niin johtamisesta, organisoinnista, useiden päällekkäisten ja samanaikaisten kokonaisuuksien hallinnasta kuin monesta muustakin työelämässä erittäin hyödyllisestä taidosta. Pääasiallinen tehtävämme on pitää huoli siitä, että ryhmät tekevät töitä ja auttaa heitä tarpeen ja omien kykyjemme mukaan mahdollisissa ongelmatilanteissa. Olen aikaisemmin ollut tekemässä kesäprojekteja, joten on mielenkiintoista nähdä myös tätä puolta projekteista.

Mikä on ollut suosikki moduulisi? 

Suosikkimoduulini tieto- ja viestintätekniikan opinnoissa on ollut älykkäät järjestelmät. Moduulissa oli työelämä- ja kansainvälistä yhteistyötä, jotka toimivat mainiosti ja kurssien aiheet olivat mielenkiintoisia ja niissä oli hyvässä tasapainossa sekä teoriaa, että käytännön tekemistä.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? 

Olen hyvin yrittäjähenkinen ja olen vakavasti harkinnut yritystoiminnan aloittamista. Luova työ ja peliala kiinnostavat minua, joten todennäköistä onkin, että viiden vuoden päästä työllistän itse itseäni em. aloilla.


Jukka Nieminen, kesäprojektien ohjaaja

Nimi

Jukka Nieminen

Kauanko olet ollut HAMKissa? 

Olen tehnyt insinöörin opintoja nyt vähän yli puolitoista vuotta. Olen osallistunut melko paljon eriliaisiin projekteihin opintojeni aikana, jonka ansioista olen jo puolessavälissä opintojani. Lisäksi olen toiminut tuoreemmille opiskelijoille opiskelija-assistenttina, työharjoittelun merkeissä. Tällä hetkellä toimin HAMKissa kesäprojektien ohjaajana ja syksyllä aloittelen opinnäytetyöni tekemisen, tavoitteenani valmistua ensi vuoden aikana. 

Miksi hait HAMKiin? 

Lukiosta valmistumisen jälkeen tein yhteishaun ja hakukriteereinä oikeastaan tärkeimpänä oli se, että koulu ei olisi erityisen kaukana kotikaupungistani Järvenpäästä mutta ei kuitenkaan Helsingissä. HAMKiin ihastuin sen laajan ja avoimen, sekä epälineaarisen opintotarjonnan vuoksi. 

Millaista on olla kesäprojektien ohjaaja? 

Kesäprojektien ohjaajana on ollut mielenkiintoista. Opiskelijoiden ohjaaminen ja työnteon seuraaminen on mielestäni ollut hyvin palkitsevaa. Koen ohjauksesta myös olevan apua opiskelija-assistentin työtehtävissä. 

Mikä on ollut suosikki moduulisi? 

Minulla ei ole yhtä suosikkimoduulia mutta kiinnostavimmat moduulit ovat olleet ohjelmoinnin moduuli sekä web-sovelluskheitysmoduuli, josta erityisesti Pythonin osuus. 

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? 

Viiden vuoden päästä näen itseni jossakin alan yrityksessä töissä, mielellään joko ohjelmistokehittäjänä tai edelleen täällä HAMKissa mahdollisesti lehtorina. 

Kesäprojektien ohjaajat, tieto- ja viestintätekniikka

Leave A Reply