Kesäprojektit 2019 Riihimäki

1

On toukokuu, ilmassa tuoksuu jo kesä ja lupaus lomasta. Siitä huolimatta opiskelijat astelevat innokkaasti kohti Riihimäen kampusta. Kesäprojektit ovat nimittäin alkaneet ja ne vetävät opiskelijoita puoleensa sankoin joukoin.

Tänäkin kesänä erilaista projektitarjontaa on runsaasti ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Toiset valmistavat robotteja kilpailuun ja toiset 3D-mallintavat virtuaaliesittelyä sodanaikaisesta bunkkerista. Myös koulu hyötyy projekteista, sillä mm. aulanäyttö saa päivityksen ja uudet opiskelijat saavat virtuaalituutorin opastamaan alkavissa opinnoissa.

Alussa haasteena oli ryhmäläisten osaamisalueiden kartoittaminen, sillä monet olivat eri vuosikursseilta ja uusia tuttavuuksia keskenään. Työvälineet olivat myös hieman hukassa ja kaikki tarvikkeet eivät olleet saatavilla.  Alkuvaikeuksien jälkeen projektit lähtivät kuitenkin kaikilla käyntiin ja tekemistä on riittänyt.

Projektit ovat sellaisia joihin voisi törmätä myös työelämässä ja näin valmistavat tulevaisuutta varten. Aiheet voivat olla opiskelijoille myös kokonaan uusia, mutta apua saa aina ohjaajilta ja muilta opiskelijoilta. Tärkeintä projekteissa ei ole niiden valmistuminen, vaan uuden oppiminen ja ryhmätyöskentely. Vaikka töitä tehdäänkin urakalla, aikaa jää myös lomailuun ja kesästä nauttimiseen.

Anna Vainio ja Tytti Honkanen

Discussion1 kommentti

Leave A Reply