Toinen moduuli käyntiin (ja raviin hehe).

0

Vihdoin starttasi toinen moduuli, liiketoiminnan perusteet! Innolla ja kauhulla odotimme mitä moduuli tuo tullessaan, sillä Moodlen perusteella työtä tulisi riittämään ja varmasti paljon haasteita. Suurimmaksi haasteeksi ei kuitenkaan ole muodostunut yksikään kurssi, vaan aikataulut, etäopetus ja yleisesti vallitseva epäselvyys.

 

Kuvaaja: Jenna Vahviala, IG: @jennavphoto

Miltä etäopetus vaikuttaa?

Etäopetus lähti käyntiin melko mallikkaasti, mutta loppuviikkoa kohden aikataulut, Zoom-linkkien löytämisen vaikeus, neljä eri lukujärjestystä ja aikataulua ja ohjatun opetuksen sekä itsenäisen opiskelun ajankohdat menivät aivan solmuun eikä varmaa tietoa tuntunut saavan mistään. Yleisesti etäopetuksen tuoma arki täällä Forssassa on yksitoikkoista ja tylsää, pää tuntuu hajoavan sisällä oleskeluun, aktiviteettien puutteeseen ja sosiaalisen elämän puutteeseen. Motivaation puute kaikkien asioiden suhteen on arkisin vahvasti läsnä.

Uusista kursseista haasteita ehdottomasti tuo talousmatematiikka ja liikeideasta liiketoimintaan -kurssi. Jälkimmäisellä kurssilla tehtävänä on suunnitella, luoda ja kehittää liikeideaa, joka on myös mielenkiintoista mutta haastavaa. Onneksi keksimme melko nopeasti liikeidean, jota lähteä kehittämään ja ryhmämme on ainakin tähän saakka pärjännyt hyvin ja tehnyt hienosti yhteistyötä! Yllättävää kyllä, johdon laskentatoimen kurssi ei ole ihan niin vaikeaa miltä se alkuun nelosen matikkapäällä tuntui. Voisi sanoa että tässä kohtaa etäopetus on helpottanut paljon, kun opetustallenteen voi katsoa moneen kertaan, pysäyttää jotta ehtii sisäistää asiat ja kirjoittaa muistiinpanoja haastavista asioista.

Loppuviikon kevennyksen toi kuitenkin torstaina illanistujaiset osittain hybridisti (yksi meidän porukasta oli etänä Teams-puhelun välityksellä ja loput koolla Forssassa), joista sai uutta energiaa ja vertaistukea koulukavereilta, jotka ovat myös samassa tilanteessa. Perjantai sujuikin sitten hirveällä vauhdilla kuten aina ja paluu kotikulmille Järvenpäähän tuntui entistä mukavammalta.

Halloween-viikonloppu kului hevosten parissa, kavereiden kanssa Halloween-juhlissa ja koiran kanssa touhuillen, eli hyvin sai purettua viikon aikana kerrytettyä stressiä!

Tiia Hulkko, IG: @tiizu.heppaig

Etätunneilla kuunnellessani olen oppinut, kuinka fiksuja luokkalaisia meillä on. Itse jouduin Liikeideasta liiketoimintaan –kurssilla asiantuntijarooliin, jossa tehtävänä oli ottaa kantaa megatrendeihin ja niiden tuomiin vaikeuksiin. Kun oma puheenvuoroni tuli, minulla ei rehellisesti sanottuna ollut mitään ideaa siitä, mitä olin sanomassa. En kokenut itseäni asiantuntijaksi edes siinä määrin, että olisin osannut esittää sellaista. Anteeksi siis kaikille, jotka eivät löytäneet puheenvuorostani punaista lankaa, sitä ei tainnut olla ollenkaan. Muutenkaan sanallinen ilmaisu ei koskaan ole ollut vahvuuksiani, vaan kirjoittamalla saan ajatuksiani aina selkeämmin esille, siksi olinkin innoissani tulossa kirjoittamaan tätä postausta. 

Tyhmäksi itsensä tuntemisen lisäksi etäopiskelu on ollut ihan miellyttävä kokemus, vaikka aikataulut ovat kieltämättä olleet hieman sekavat, eikä informaatio ole kulkenut niin hyvin kuin toivoisi. Etäopetukseen siirtyminen on ymmärrettävästi tuonut haasteita myös opettajille. En voi edes kuvitella, kuinka vaikeaa opettaminen etänä voi olla, kun pelkkä opiskelukin tuntuu olevan nyt haastavaa. Uskon kuitenkin, että aikataulut ja tiedonkulku tulevat helpottamaan moduulin edetessä, kunhan tunnit rutinoituvat.  

On etäopetuksessa myös hyviä puolia. Itse olen sellaisessa onnellisessa asemassa, että voin tällä hetkellä opiskella lapsuudenkodistani käsin, jossa myös hevoseni asuvat. Alkusyksystä pääsin näkemään hevosiani harmillisen vähän, kun opiskelin kokopäiväisesti Forssassa. Nyt kuitenkin sekä opiskelu, että hevostelu onnistuu yhdessä paikassa, vaikka luokkakavereita onkin kieltämättä vähän ikävä. Saa nähdä tuleeko etänä opiskelusta osa viikkoani myös sitten, kun koronatilanne joskus helpottaa. En kuitenkaan ole täysin hylkäämässä Forssaa, on se kaikkine vikoineen kuitenkin ihan hauska paikka.  

Myös Forssan kavereihin olen saanut yhteyden hyvin Teams-sovelluksen kautta. Opiskeluun sitä on käytetty ennenkin, mutta näköjään myös vapaa-ajan viettäminen onnistuu hienosti etäyhteyksien kautta. Olen kuitenkin jo suunnitellut reissua Forssaan, koska oikea ihmiskontakti kuitenkin tulee aina voittamaan etänä tapahtuvan sosialisoinnin. Kunhan kaikki kaverit, minä mukaan lukien, pysyvät terveinä, pääsen taas pian näkemään ihmisiä muutenkin kuin tietokoneen näytön kautta.

Maiju Holvi, IG: @pre.vivido

-Team HeppaHahmot

Leave A Reply