Mikä on Veljekset Wahlstén Oy?

0

Tämä kolmen postauksen sarja käsittelee Veljekset Wahlstén Oy:tatunnettuja tuotteita ja niiden markkinointia verkkokaupan puuttuessa. 

Mikä Veljekset Wahlstén Oy? 

Veljekset Wahlstén Oy on hevostarvikkeita valmistava yritys Lahdesta, joka on perustettu vuonna 1918Lahtelainen yritys työllistää noin 30 henkilöä. Wahlstén valmistaa varusteita itse ja myös maahantuo niitä. Jälleenmyyntiä tapahtuu myös Suomen ulkopuolella esimerkiksi Euroopassa, Yhdysvalloissa sekä Uudessa-Seelannissa. Suurimpia vientimaita markkinoinnissa ovat Ruotsi, Tanska, Ranska, Norja sekä Venäjä. Kyseinen yritys on Pohjoismaiden suurin ravi- ja ratsastusvarusteita valmistava yritys ja 40% liiketoiminnasta koostuu juuri viennistä. Liiketoimintaa tapahtuu kahden oman tehtaan avulla, joita ovat hevos- ja koiravarustetehdas sekä toisena lemmikkiruokatehdas. Veljekset Wahlsténin omistaa myös lahtelainen monialakonserni WestStar Oy vuodesta 2017 eteenpäin.   

Tunnettuja Veljekset Wahlsténin tuotemerkkejä ovat Horse ComfortRain Buster, W-Healing sekä W-Profile. Myydyin Wahlsténin tuote on DrRepel -hyönteiskarkote. Wahlstén valmistaa tuotteita niin hevosille käyttötarkoituksesta riippumatta, ihmiselle kuin myös koirille. Kaikille Wahlsténin tuotteille ominaista on kotimaisuus ja vankka ammattitaito sekä niiden avulla mahdollistunut tuotteiden kehitys ja laadukas lopputulos. Suuri osa tuotteista on käsintehtyjä Lahden tehtaalla. Esimerkkinä tuotteista on WProfile merkkiset nahkavarusteet niin ratsuille kuin ravureillekin.  W-Profile  -tuotemerkille on myönnetty myös avainlippumerkki.

               

 

Tietoa toimitusjohtajasta 

Veljekset Wahlsténin toimitusjohtajana työskentelee Riina Haikonen. Myös Riina on valmistunut vuonna 2014 Hämeen Ammattikorkeakoulusta tradenomina. Toimitusjohtajan virkaan Riina siirtyi vuoden 2017 lokakuussa samaan aikaan, kun Wahlstén siirtyi WestStar Oy:n omistukseen. Riinalla on kuitenkin pidempi historia yrityksen parissa.  

Kaikki alkoi vuonna 2003, jolloin hän aloitti Wahlsténilla kesätöissä ja työskenteli tällöin varastotehtävissä. Työura jatkui vielä kesätöiden jälkeen useamman vuoden ajan aina opintojen ohella pääasiassa loma-aikana. Vuonna 2010 Riina aloitti Veljekset Wahlsténin myyntiedustajana ja teki kyseisiä tehtäviä aina vuoteen 2017 ja omistajanvaihdokseen saakka.  Urapolku lahtelaisessa yrityksessä on pitkä ja jatkuu edelleen.  

Niin kuin jo toimitusjohtajan virasta on pääteltävissä, Riinan toimenkuva on hyvin laaja. Koska toimenkuva on monipuolinen, myös työpäivien sisältö vaihtelee. Työtehtäviin kuuluu päivittäisen johtamisen lisäksi muun muassa töitä myynnin ja isojen kauppaketjuasiakkuuksien parissa. Tehtäviin kuuluu myös tuotekehityksen, tuotannon, logistiikan ja myynnin ohjausta sekä valvontaa. Riinalla on myös päävastuu Wahlsténin markkinoinnista yhteistyössä konsernin markkinointiosaston kanssa. Veljekset Wahlsténilla töitä tehdään tiimin kanssa. Tähän tiimiin kuuluvat omistajakonserni, Wahlsténin oma henkilöstö, tavarantoimittajat, asiakkaat, yhteistyökumppanit sekä muut saman alan toimijat esimerkiksi raviradat.  Veljekset Wahlsténin tehtaanmyymälä sijaitsee Jokimaan raviradan läheisyydessä Lahdessa. 

Seuraavassa osassa käsitellään tarkemmin Wahlsténin tunnettuja tuotteita. 

 

Jenni Lampinen ja Rosa Korte

 

Lähteet: 

https://www.veljwahlsten.com/ 

Toimitusjohtaja Riina Haikonen 

Leave A Reply