Wahlsténin historiaa

0

Veljekset Wahlsténin historia on laaja ja sataan vuoteen mahtuu paljon. Varsinainen valjaiden valjastus Wahlsténin suvun toimesta alkoi 1918. Muutama vuosikymmen eteenpäin, 30-luvulla, valjaiden valmistus tapahtui Lahdessa Launeella ja myymälä sijaitsi toisaalla. Alussa yhtiö kantoi nimeä “Lahden Valjas”. 1950-luvun alussa perustettiin Wahlsténin valjasliike ja vuosikymmenen lopussa perustettiin Tmi Eino Wahlstén.

Veljekset Wahlstén Oy sai alkunsa vuonna 1972 Wahlsténin veljesten toimesta. Alkuun liiketoimintaa tapahtui kolmen ravibussin avulla, joiden ansiosta oli mahdollista kiertää raviradoilla Etelä- ja Keski-Suomessa myyden ravivaljaita ja ravipuolelle keskittyneitä tuotteita.  1900-luvun loppupuolen merkittäviä muutoksia olivat Wahlsténin siirtyminen Lahden Jokimaan raviradalle ja vuonna 1988 Veljekset Wahlstén Oy valittiin vuoden yritykseksi Lahdessa.

Vuosituhannen vaihde toi mukanaan uusia muutoksia Wahlsténille. Oli tärkeää keskittyä vienti- ja tukkukauppaan panostaen täysillä toimintaan. Myös ratsutuotteiden valmistus tuli osaksi Wahlsténin valikoimaa, kun aiemmin toiminta oli keskittynyt ravivarusteisiin. W-Profile tuotesarja luotiin 2000-luvun alussa. Myöhemmin valikoimaan tulivat lisäravinteet, loimet sekä monia muita hevostarvikkeita. Ansiokkaasta toiminnastaan Veljekset Wahlstén palkittiin vuonna 2012 Maakunnan yrityksenä.

Suuri muutos oli vuonna 2017 tapahtunut omistajanvaihdos, jonka seurauksena toimitusjohtajan virkaan siirtyi Riina Haikonen.

Wahlstén, käsityöt ja suomalaisuus

Veljekset Wahslténin tuotteista tunnetuimpiin kuuluvat W-Profile -merkin nahkavarusteet. Nämä tuotteet valmistetaan ympäristöystävällisesti ruotsalaisesta Tärnsjö-nahasta. Nahkavarusteita on saatavilla eri väreissä ja monessa koossa, myös mittatilauksena. Monipuolisen valikoiman mahdollistaa se, että tuotteet tehdään käsin. W-Profilella on oma mallistonsa, mutta tuotteita on valmistettavissa myös yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Tuotteita on saatavilla niin hevosille kuin koirillekin.

Tuotteiden valmistusmateriaaliksi on valittu ruotsalainen tärnsjö-nahasta, sillä nahka on värjätty ja kasviparkittu ympäristöystävällisesti. Niin kuin Wahlsténin tuotteet, myös tärnsjö-nahka on ensiluokkaista. Ensiluokkaisuudesta kertoo myös se, miten asiakkaan toiveet otetaan valmistuksessa huomioon ja saadaan luotua kestäviä ja tyylikkäitä varusteita. Valmistusprosessissa asiakkaan tarpeilla on suuri merkitys. 

Omien kokemusten pohjalta voimme vapaaehtoisesti myös suositella W-profilen nahkavarusteita, sillä ne ovat olleet todella kestäviä ja laadukkaita myös päivittäisessä käytössä. 

Best seller 

Wahlsténin myydyin tuote on DrRepel merkkinen hyönteiskarkote, joka suojaa hevosta erilaisilta ötököiltä kuten esimerkiksi hyttysilta ja paarmoilta. Karkote on valmistettu permetriinistäsypermetriinistäpyretriinistä ja piperonyylibutoksidista. Muita käytettyjä aineita ovat vesi, etanolicarpomertriethanol amine ja potassium sorb. Oikein käytettynä hyönteiskarkote voi antaa jopa kahden viikon suojan ötököitä vastaan. Myös tämän tuotteen valmistuksessa otetaan huomioon kotimaisuus. Tuotteen valmistuksesta vastataan Lempäälässä. 

Wahlsténilla on paljon tunnettuja merkkejä ja tuotteita, mutta toistaiseksi ei verkkokauppaa. Miten se vaikuttaa myyntiin ja markkinointiin tai miten kaikki se on nykypäivänä mahdollista verkkokaupan uupuessa? Tätä käsitellään seuraavassa julkaisussa.

 

Jenni Lampinen ja Rosa Korte

 

Lähteet:

https://www.dr-repel.com/

https://www.veljwahlsten.com/

Leave A Reply