HIHS Jumps Green

0

Yksikkömme henkilökunnalla oli tänään tiistaina kehittämispäivä, jonka teemana oli vastuullisuus ja kestävä kehitys. Pohdimme yhteisesti, miten huomioimme näitä asioita myös opetussisällöissä. Yhtenä päivän teeman tutustuimme hevosalan liiketoiminnan tradenomejakin läheltä liippaavan Helsinki International Horse Shown (HIHS) mielenkiintoisesta Jumps Green -ympäristöohjelmasta.

Suomen suurin vuosittainen sisäareenoiden urheilutapahtuma 

Tiesitkö esimerkiksi näitä faktoja HIHSistä? Aika vaikuttavia lukuja!

  • Kyseessä on Suomen suurin vuosittainen sisäareenoiden urheilutapahtuma
  • Palkintorahaa on jaossa lähes 0,5 miljoonaa euroa
  • Ratsastajia tulee tapahtumaan yli 20 maasta
  • Tapahtumassa on yli 50 000 kävijää 5 päivän aikana
  • Kävijöistä jopa 90 % on naisia
  • Horse Show -viikolla kuluu rahaa 13,3 miljoonaa euroa
  • Tapahtuma sai TV-lähetysaikaa Suomessa yli 6 tuntia ja tavoitti yli 2 miljoonaa TV-katsojaa

Lähde: Sponsor Insights Oy – kävijä- ja näkyvyystutkimus 2019

Jumps Green -konsepti

HIHSin tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Anna-Maija Bernard kertoi meille, että tapahtumassa on aloitettu Jumps Green -konseptin mukaiset toimet jo vuonna 2017 yhteistyössä mm. Fortumin kanssa. Tavoitteena heillä on olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastustapahtuma. Hienosti konsepti onkin kehittynyt ja saanut näkyvyyttä – kannattaa kurkata video aiheesta blogikirjoituksen lopusta!

Mitä sitten Jumps Green oikeastaan tarkoittaa?

  1. Vuonna 2018 talleihin majoittuneet hevoset tuottivat 112 tonnia lantaa eli 168 MWh energiaa. Horse Shown sähkönkulutus oli 132 MWh –> Fortum HorsePowerin avulla koko tapahtuma sähkö ja lämpö tuotetaan tapahtumasta kerätyllä lannalla
  2. Kierrätys: kaikkia tapahtuman osallistujia (yleisö, näytteilleasettajat, vapaaehtoiset jne.) kannustetaan ja opastetaan kierrättämään. Alueelle on tuotu kierrätyspisteitä ja tiimi vapaaehtoisia opastaa kierrätyksessä. Jäähallissa sai täyttää oman vesipullonsa tarjolla olevalla hanavedellä ja kahvipisteissä sai ostaa kahvin omaan mukiin.
  3. Ekokompassi-sertifikaatti: HIHSille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti, joka kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen ja ympäristökriteerien noudattamiseen.

Leave A Reply