Pienet älypäät vierailivat Älykkäät palvelut -tutkimusyksikössä

0

Perjantaina 23.11. vietettiin valtakunnallista Lapsi mukaan töihin –päivää. Tutkimusyksikön tiloihin ja toimintaan pääsi tutustumaan viitisenkymmentä lasta vanhempineen.

Lasten on tärkeää nähdä, mitä heidän elämänsä aikuiset puuhaavat sillä aikaa, kun he itse ovat päiväkodissa tai koulussa. Ja onhan se myös kiva nähdä työkavereiden lapsia ja saada kasvot heille, joista aina puhutaan!

Älykkäissä palveluissa innostuttiin päivään osallistumisesta valtavasti ja lähdettiin heti suunnittelemaan järjestettävää ohjelmaa. Lapsille järjestettiin koodauskurssi, jolla he pääsivät testaamaan, miten nettisivut ja sovellukset oikein syntyvätkään – onhan niiden taustalla aina joku ihmistekijä. Lisäksi he saivat maistiaiset virtuaalitodellisuudesta labrassamme. Päivän aikana Meri-koiraksi nimetty väsymätön robottikoira pääsikin noutamaan keppiä satoja kertoja ja sai osakseen huikean määrän rapsutuksia. Saipa mukana menossa häärännyt pandakin oman osansa silittelyistä ja halauksista! Kaiken kukkuraksi vedettiin vielä haalarit päälle ja siirryttiin ulos ihmettelemään dronen lennätystä.

Muistoksi lapset saivat tikkarit ja meidän työntekijöiden käsin valmistamat Nuori älypää –rintamerkit.

Vanhempien työnkuva on usein lapsille vaikeahko käsittää, mutta päivän päätteeksi ammatit olivat selkiytyneet:

”Iskä on pomo!” tiesi kertoa Mila 9v. Myös kaksostytöt Aada ja Saana, 5v. totesivat yhteen ääneen, että iskä tekee tietokoneella juttuja. Porukan pienimmäinen, kaksivuotias Damien ei täysin ymmärtänyt kysymyksen asettelua, mutta oli silminnähden onnellinen pandasta ja tikkarista.

Mitä voimme oppia lapsilta?

Hulinantäyteinen päivä toi mukavaa vaihtelua aikuisten arkeen. Pysäytimme muutaman aikuisen gallupin merkeissä ja pyysimme heitä tiivistämään päivän huomionsa yhteen sanaan. Seuraavia ominaisuuksia toivoimme oppivamme lapsilta:

  • Ennakkoluulottomuus
  • Häpeilemättömyys
  • Energisyys
  • Intohimo
  • Innostuneisuus

Älykkäiden palvelujen henkilökunta kiittää lapsia ja heidän vanhempiaan kivasta ja vähän erilaisesta päivästä ja lupaamme harkita toiveita Lapsi päättää kaiken -päivästä!

Leave A Reply