Muutoksen kesytystä yrityksille 

0

Yritykset ovat olleet jo yli vuoden ajan koronan kuristavassa otteessa. Vuoden aikana Muutoksen Kesyttäjä -hanke on kulkenut pk-yritysten ja yksinyrittäjien rinnalla sparraten ja valmentaen. Mukana on ollut noin 35 yritystä Kanta-Hämeestä. Yritysten ilot ja surut ovat tulleet tutuiksi ja kaikkien toiveena on, että jossain vaiheessa päästäisiin näkemään toisiamme kunnolla, eikä vain Teamsin kuvaruudulla. 

Muutoksen Kesyttäjä -hanke kirjoitettiin Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin voimin vuosi sitten sen jälkeen, kun korona oli rantautunut Suomeen. Hankkeen tavoitteet ovat 1) yritysten auttaminen jaloilleen koronan jälkeen, 2) yritysten henkilöstön ja yksinyrittäjien työhyvinvoinnin vahvistaminen sekä 3) verkoston ja vuorovaikutuksellisuuden vahvistaminen. 

Hämeen ELY-keskuksen mielestä hankkeen teemat olivat tarpeelliset ja ensimmäinen haku yritysten Voimavalmennukseen startattiin alkusyksystä. Odotimme, että saisimme mukaan ensimmäisellä kierroksella noin 15 yritystä, mutta hakemusmäärä ylitti kaikki odotukset ja mukaan haki 42 yrittäjää, kertoo hankekoordinaattori Annamaria Laine Hämeen ammattikorkeakoulusta. 

Jokaiselle yritykselle tehtiin syksyllä alkukartoitus ja haastattelu, jonka pohjalta kirjoitettiin kehittämissuunnitelma. Suunnitelma vaihtelee yrityksen tarpeen mukaan, mutta se on saattanut sisältää esim. henkilöstön työhyvinvointiin liittyvää koulutusta, yrittäjän digitaitojen parantamista tai myynnin ja markkinoinnin suunnittelua. 

Koko talven ja kevään käynnissä olleessa Voimavalmennuksessa on mukana ollut aktiivisesti noin 35 yrittäjää pääasiassa Forssan ja Hämeenlinnan seuduilta. Suosituimpia valmennuksia ovat olleet diginäkyvyyteen, hakukoneoptimointiin, somemarkkinointiin ja markkinointiin liittyvät teematTilaisuudet on videoitu, joten nauhoitteita on voinut katsoa myöhemminkinkertoo Annamaria Laine.   

Muutoksen Kesyttäjä -hanke jatkuu vuoden 2022 loppuun saakka. Tulossa on siis uusia mahdollisuuksia sellaisille yrityksille, jotka eivät ensimmäiseen Voimavalmennustoteutukseen ehtineet. Minna Tarkkala Hämeen ammattikorkeakoulusta aloitti hankkeen projektipäällikkönä vuoden 2021 alusta. 

Nyt menossa oleva ensimmäinen Voimavalmennus sisältää vielä yhteisiä kokoontumisia ja voimaantumistilaisuuksia. Tilaisuudet siirtyivätkoronan vuoksi elo-syyskuulle, vaikka alun perin ne piti järjestää keväälläPäättäjäiset ja todistusten jako on aikomus toteuttaa syyskuun viimeisenä päivä. Toivotaan, että syksyn tilaisuudet päästään toteuttamaan livenä, jotta yritysten verkostoitumisellekin saadaan tilaisuus, toivoo projektipäällikkö Minna Tarkkala.

Teksti:  Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke.
Hankkeen tavoitteita ovat:

  1. Yritysten auttaminen jaloilleen koronan jälkeen
  2. Yritysten henkilöstön ja yksinyrittäjien työhyvinvoinnin vahvistaminen
  3. Verkoston ja vuorovaikutuksellisuuden vahvistaminen

Lue lisää hankkeesta osoitteessa: www.hamk.fi/muke 

Leave A Reply