HAMK International -tiimi esittäytyy!

0

Tunnetko jo HAMK Internationalin eli HAMKin kansainvälisten palveluiden henkilökunnan? Yhteisenä tavoitteenamme on auttaa HAMKin opiskelijoita ja henkilöstöä kasvattamaan kansainvälistä osaamistaan ja saamaan kokemuksia maailmalta. Tässä me olemme!

Taina Honkavuori, kansainvälisten asioiden suunnittelija

Tärkeimmät työtehtäväni: Opiskelijoiden ohjaus ja innostaminen maailmalle vaihtoon, sekä Erasmus+ globaalin liikkuvuuden koordinointi.

Parasta työssäni: Parasta työssäni on toimiminen opiskelijoiden kanssa, uudet kansainväliset kokemukset ja erilaisiin ihmisiin tutustuminen.

Suosikkipaikkani maailmalla: Ehkäpä Australia, siellä viehättää ilmasto, monipuolisuus, kaupunki- ja rantaelämä, englanninkielisyys ja rento elämänmeno – no worries!

Erityistaitoni: Olen hyvä piirtäjä, olen muutenkin melko visuaalinen ihminen ja tykkään valokuvien ja taittojuttujen kanssa ”räpeltämisestä”.

Kirsi Liimatainen, kansainvälisten asioiden suunnittelija

Tärkeimmät työtehtäväni: Vaihtoon lähtevien opiskelijoiden neuvonta ja ohjaus, Living and Learning Abroad sekä Finnish Language and Culture -opintojaksojen opetus sekä Introduction to HAMK -modulin koordinointi.

Parasta työssäni: Parasta työssäni on sekä suomalaisten että ulkomaalaisten opiskelijoiden ohjaaminen, opettaminen sekä monialainen yhteistyö eri toimijoiden kanssa.

Suosikkipaikkani maailmalla: Matkustan vapaa-ajallani paljon.  Euroopassa reissut ovat viime aikoina usein suuntautuneet esimerkiksi Berliiniin tai Ranskan etelärannikolle. Suosikkini kaukomailla on Thaimaan saaret.

Erityistaitoni: Harrastan kaikenlaista ”askartelua ja näpertelyä”. Parinkymmenen vuoden ajan tein keramiikkaa, mutta tonttuja ja tuikkumökkejä alkoi olla hyllyt pullollaan. Olen myös tehnyt mm. lasitöitä, pajunpunontaa, kuivakukkia, koruja, himmeleitä, metallitöitä ym.  Toinen rakas harrastukseni on muutamaan lajiin rajoittunut kasvinviljely 😊 (voit kysyä minulta talvivalkosipulista tai chileistä mitä vaan, lupaan vastata mitä vaan).

Saara Lindén, kansainvälisten asioiden suunnittelija

Tärkeimmät työtehtäväni: Neuvonta ja ohjaus kansainvälistymiseen ja vaihtoon lähtemiseen liittyvissä asioissa sekä HAMKin kansainvälisten mahdollisuuksien kehittäminen ja niiden markkinointi opiskelijoillemme.

Parasta työssäni: Tuntuu hienolta, kun opiskelijat saavat unohtumattomia kokemuksia maailmalta ja kansainvälistä osaamista, josta on konkreettista hyötyä työelämään siirryttäessä. Tämä on aidosti kansainvälinen ja monikielinen työ, jota saa tehdä yhdessä innostuneiden työkavereiden, opiskelijoiden ja ympäri maailmaa olevien korkeakoulujen kanssa. 

Suosikkipaikkani maailmalla: Omilla opiskeluaikaisilla vaihtokohteillani Washingtonilla ja Strasbourgilla on aina erityinen paikka sydämessäni. Suosikkikaupunkini on kaunis Strasbourg, siellä yhdistuu autenttinen ranskalainen kulttuuri ja kansainvälinen EU-pääkaupungin ilmapiiri. Olen kuin kotonani myös Etelä-Saksassa, jossa asuinkin muutaman vuoden, ja siellä voi yhdistää rentoa kaupunkilomailua vaikkapa Alppi-vaellukseen.

Erityistaitoni: Liikun ja kuntoilen paljon, ja vaikka hektisen arjen vastapainona toimii yleensä parhaiten koiran kanssa kuljeskelu tai rauhallinen salitreeni äänikirja korvilla, laskettelurinteessä lumilaudalla hurjastelu tulee selkäytimestä.

Leena Rantanen, kansainvälisten asioiden suunnittelija ja Erasmus-koordinaattori

Tärkeimmät työtehtäväni: Opiskelija- ja henkilökuntaliikkuvuuden apurahoitus, kv-tilastointiin liittyvät asiat.

Parasta työssäni: Parasta on aidosti kansainvälinen ilmapiiri, joka näkyy jokapäiväisessä työssä ja kohtaamisissa.

Suosikkipaikkani maailmalla: Minulla ei ole tiettyä suosikkimaata tai kaupunkia, tykkään käydä tutustumassa uusiin maihin ja kaupunkeihin. Seuraava suunnitteilla oleva kohde on Porto Portugalissa. On kuulemma kiva paikka!

Erityistaitoni: Leipomisbravuurini on perinteinen australialainen pavlova, jossa on rapea kuori ja pehmeä sisus. Päälle tulee runsaasti kermavaahtoa ja suomalaisia marjoja. Delicious! Oma erityisjuttuni on myös, että rakastan sanakirjoja, sanastoja, englannin kieleen liittyvä käsikirjoja ja oppaita, esim. Valtioneuvoston kanslian Sanastot ja ohjeet -sivusto on oikein aarre: https://vnk.fi/kaannos-ja-kielipalvelut/sanastot.

Malla Haaparanta, koulutusassistentti

Tärkeimmät työtehtäväni: Lähtevien ja saapuvien opiskelijoiden ohjaus Riihimäen kampuksella ja opiskelijamarkkinointi.

Parasta työssäni: Erilaisten ihmisen ja kulttuurien parissa työskentely. Tässä työssä jokainen päivä on erilainen ja aina oppii jotain uutta. Ja tietenkin työkaverit ovat parhaita!

Suosikkipaikkani maailmalla: Portugali ja Espanja ilmaston ja ihmisten asenteen vuoksi.

Erityistaitoni: Taito saada ihmiset hymyilemään! 😊

 

Annina Herala-Hemmilä, kansainvälisten asioiden assistentti

Tärkeimmät työtehtäväni:  Autan HAMKiin saapuvia vaihto-opiskelijoita heidän  hakuprosessissaan. Lisäksi vastaan Valkeakosken kampuksella vaihto-opiskelijoiden asumisasioista.

Parasta työssäsi: Työssäni parasta on kansainvälisyys, opiskelijakontaktit ja palvelujen ja prosessien kehittäminen.

Suosikkipaikkani maailmalla: Rakastan vanhoja kaupunkeja ja linnoja, tunnelmallisia kuppiloita ja herkullista ruokaa, turkoosia merta ja ylväitä vuoristoja sekä paikallisia rytmejä.

Erityistaitoni: Rentoudun parhaiten avantosaunalla, jossa pyrin käymään viikoittain.

Kati Heikkinen, Head of International Affairs

Tärkeimmät työtehtäväni: HAMKissa kansainvälisten asioiden päällikkö on monessa mukana. Laaja tehtävänkuva pitää sisällään monipuolista HAMKin kansainvälistymisen strategista kehittämistyötä tiiviissä yhteistyössä koulutusten ja keskitettyjen palveluiden kanssa. Tuen ja edistän koulutuksen kansainvälistymistä yhteistyössä yksiköiden kanssa, sekä HAMK International -tiimissä kehitämme opiskelijoiden ja henkilökunnan kansainvälistä liikkuvuutta ja kumppanuusverkostoja. Vedän HAMKin koulutuksen kansainvälistymisen ja kansainvälisen markkinoinnin toimintojen ohjausryhmiä, jotka kokoontuvat kolme kertaa lukukaudessa. Vastaan HAMKin kansainvälisten asioiden palveluiden toiminnasta ja toimin HAMK International -tiimin esihenkilönä.

Parasta työssäni: Kansainvälisyys koskettaa tavalla tai toisella kaikkien työnkuvia HAMKissa, joten saan tehdä töitä lukuisien eri toimijoiden kanssa. Kansalliset ja kansainväliset verkostot antavat paljon sisältöä ja uusia näkökulmia toiminnan kehittämiseen.

Suosikkipaikkani maailmalla: Italia, ehdottomasti. Ihana ruoka, upeat maisemat, arkkitehtuuri.

Erityistaitoni: Tykkään sitoa kukkakimppuja ja tehdä erilaisia asetelmia. Olen onnellinen, kun kädet ovat mullassa, jauhoissa tai maalissa, mielipuuhissani usein sotkuiset kädet ovat lopputulemana.

Leave A Reply