Me opiskelemme Evolla myös suomea!

0

Me aloitimme suomen opiskelemisen elokuussa 2023. Meitä oli 21. Aloitimme ihan alusta, aakkosista ja numeroista. Ensimmäinen sana, jonka opimme, oli tervetuloa. Tervetuloa Evolle!

Maaliskuussa me aloitimme suomi 4 -kurssin. Kurssi on työelämäkurssi ja me opiskelemme paljon metsäalan sanastoa suomeksi. Nyt me opiskelemme myös ohjeita ja käskyjä. Töissä on tärkeä ymmärtää ohjeita ja käskyjä, joita esimies antaa.

Nyt me olemme jo vanhoja opiskelijoita. Meillä on tärkeät tehtävä: meidän pitää kirjoittaa blogiteksti uudelle opiskelijalle Evolla. Mitä hänen pitää tehdä ja mitä hänen ei kannata tehdä? Nyt me haluamme sanoa tervetuloa uusille opiskelijoille suomeksi!

Ennen kuin tulet Suomeen

Tee päätös ja valmistaudu matkaan hyvissä ajoin. Viisumin saaminen voi kestää kauan. Tule kouluun heti elokuussa. Älä tule syksyllä vasta lokakuussa kouluun, koska ensimmäinen moduuli on tosi tärkeä! Opiskele suomea ennen kuin tulet Suomeen. Se on tärkeää, koska kieli Suomessa on suomi. Hyviä appeja:

Onnea!

Lemmikin kanssa Evolle

Jos haluat tuoda lemmikin Suomeen, lue tämä!

Mitä sinun pitää tehdä, kun tuot lemmikin Suomeen? Ihan kaikkia lemmikkejä et voi tuoda Suomeen. Jos sinulla on monta eläintä, tarkista, voitko tuoda monta eläintä lentokoneeseen. Huomaa, että on tosi kallista tuoda eläin Suomeen! Suomessa on hyvä olla vakuutus eläimelle, mutta se on tosi kallis. Myös eläinlääkäri on kallis…

 • siruta ja rokota lemmikki ajoissa
 • käy laboratoriossa ja tsekkaa, että kaikki on ok
 • 14-7 päivää ennen käy tullissa
 • voit ostaa oman skannerin varmuuden vuoksi
 • ota remmi mukaan lentokoneeseen

Tule 16.8.2024 Suomeen, jos sinulla on lemmikki. Se on helppoa, koska bussi hakee sinut lentokentältä.

Evolta ja Evolle

Evolla kuljetuksen löytäminen voi olla vaikeaa. Erityisesti vain yksi bussi tulee joka päivä, ei viikonloppuisin, joten varmista, että sinulla on todella hyvä käsitys bussiaikataulusta. Hanki bussiaikataulu. Auton ostaminen on myös vaihtoehto. Mutta sinun on päätettävä, onko se hyvä idea vai ei, koska se voi olla kalliimpaa, enemmän kuin miltä näyttää. Toinen vaihtoehto on pyytää kyyti joltakulta, jolla on jo auto. Aluksi se voi myös olla vaikeaa, mutta kun tutustut opiskelijaan, se voi helpottua.

Evolla

Nauti luonnosta! Evolla on metsää, metsää, metsää ja metsää. Evolla ei ole paljon ihmisiä. Mitä tarvitset täällä? Osta tosi hyvät kengät, koska tarvitset hyvät kengät metsässä! Jos haluat ostaa Suomesta halvalla kengät, Hämeenlinnassa on hyvä kauppa, SA-kauppa.

Osta hyvä talvitakki Suomessa, koska ne on tehty suomalaiseen säähän. Opettele kokkamaan tyhjästä, koska kauppa on tosi kaukana. Tuo omat mausteet kotimaasta, koska Suomessa on vaikea löytää hyviä mausteita.

Ota mukaan hyvä tietokone. Me teemme töitä paljon tietokoneella. Suomesta voit ostaa tietokoneen, jossa on ä ja ö -näppäimet.

Opiskele suomea

Aluksi on ok, jos sä et ymmärrä kaikkea. Sitten sä opiskelet suomea kurssilla. Kun sä olet valmis, sä ymmärrät vähän. Yritä puhua suomea suomalaisen kanssa joka päivä! Kysy aina “Mikä tämä on?” Hyviä ideoita:

 • mene saunaan joskus
 • kuuntele radiota aina
 • tekstaa suomeksi ystävän kanssa
 • älä pelkää virheitä
 • yritä, yritä, yritä!

Tässä on tärkeitä sanoja, joita opiskelemme suomi 4 -kurssilla. Quizlet on hyvä appi, käytä sitä! Paina nappia:

Töissä metsässä

Älä pelkää raskasta työtä! Älä pelkää metsää! Älä pelkää koneita! Jos pelkäät, opettele rakastamaan niitä! Ole valmis. Metsä on iso, älä eksy! Osta kompassi ja opiskele karttaa.

Tervetuloa Evolle

Kun tulet Evolle, ole valmis seurustelemaan! Olemme pieni yhteisö ja vaikka se voi aluksi tuntua hieman pelottavalta, kaikki ovat erittäin ystävällisiä ja avoimia. Puhu myös suomea niin paljon kuin pystyt! Hanki ystäviä ja älä pelkää! Olemme kaikki innoissamme, että kaikki opiskelevat täällä Evolla.

Terveisin kirjoittajat Pavel, Xun, Ilse, Dasha, Anu, Yasiru ja suomenopettaja Taru

Kuvassa on Evon ensimmäisen vuoden opiskelijat talvella 2023. Kuvan otti opettaja Taru Toppola.

Tervetuloa Evon opiskelijaelämään!

Onneksi olkoon uudesta alustsa! Tässä muutma nuevo, jotka auttavat sinua menestymään Evolla.

 • Evo on upea paikka. Tutustu ympäristöön ja tutustu luontoon
 • Opiskele ajoissa, aloita tehtävät ja lukevät ajoissa
 • Kysy rohkeasti, jos et ymmärrä jotain, kysy opettajalta tai kavereilta.
 • Harrasta liikuntaa, Evo tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja liikuntaan.
 • Älä vähennä unta, väsynyt mieli ei opi tehokkasti.

Terveisiä kirjoittajalle Masty.

Comments are closed.