Teamsin Who-botti auttaa verkostoitumaan

0

Teamsista on kehittymässä tehokas palvelu tiimimäiseen työskentelyyn yhden organisaation sisällä. Se tarjoaa aika lailla kaikki mahdolliset kanavat ja keinot toimia yhteisöllisesti verkon kautta. Teamsiin on myös kehittymässä bottiratkaisuja eri tarpeisiin.

Who Bot -sovellus on ohjelmoitu vastaamaan käyttäjän syöttämiin tekstinpätkiin. Who Bot auttaa käyttäjiä verkostoittumaan organisaation sisällä hakemalla tietoa mm. siitä, mitä kollegoilla on parhaillaan työn alla, mikä heidän vastuualueensa ja osaamisensa on tai kenen kanssa he tekevät töitä.

Who-botti tarjoaa valmiita kysymysvaihtoehtoja. Tällä hetkellä ne on seuraavat:

Who-botti

Me HAMKissa toimimme koko ajan monien projektien ympäristöissä. Minua Who-botti auttaa esim. siinä, keiden kaikkien kanssa olen esim. palaveerannut aiheesta X. Itse en aina muista, mutta Who-botti saa selville! Toinen käyttötapaus on erilaisen osaamisen hakeminen: voisin kysyä Who-botilta mm. Who knows about O365? Kun muutenkin toimintamme on siirtynyt vahvasti Teamsin puolelle, samasta kanavasta on kätevä kysellä myös verkostoitumiseen liittyviä tietoja.

Profiilin tiedot ajan tasalle!

Who-botti vastaa kysyjälle O365-tietojen perusteella. Ajantasaiset O365-palvelun profiilitiedot palvelevat siis ihmiskäyttäjien lisäksi myös konelukijaa, ja niiden ajantasaisuus on oikeiden kyselyjen pohjalla.

Who-botin voi ottaa käyttöön hakemalla Teams-palvelun hakuruudusta Who-sanalla. Toistaiseksi Who-botti näyttää ymmärtävän vain englanninkielisiä kysymyksiä, joten muotoilut ovat tyyliä ”Who have I emailed about kilpailutus” tai ”Who was in the meeting about avoin data”.

Tietoa kirjoittajasta

Mirlinda Kosova-Alija, ratkaisuasiantuntija @MirlindaKA
Toimin HAMKissa myös sivutoimisena tuntiopettajana tietojenkäsittelyn koulutuksessa. Kirjoitukseni pohjautuu kokemuksiini niin kehittäjänä kuin opettajana.

Leave A Reply