Peppi, Pakki ja Perusrekisteri saavat uuden ilmeen

0

Syksyllä kokonaisuudessaan käyttöön tuleva PPP-järjestelmäkokonaisuus (Peppi, Pakki ja Perusrekisteri) sai opiskelijatyönä uuden ilmeen HAMKin sisäiseen markkinointiin. Liiketalouden opiskelija Roosa Soini suunnitteli kokonaisuuden sähköisille työpöydille uudet, helposti tunnistettavat ikonit. Punainen ikoni kuvaa opettajan työpöytää, sininen opiskelijan työpöytää ja musta hallinnon työpöytää. Tutustu ikoneihin ja kunkin työpöydän toimintoihin tarkemmin sivun alalaidassa!

Käytämme ikoneita järjestelmän markkinoinnissa ja tiedottamisessa. Tarkoitus on saada henkilökunta ja opiskelijat tunnistamaan helposti, mitä työpöytää kulloinenkin tiedote koskee. Haastattelimme Roosaa hänen kokemuksistaan projektin jälkeen:

Kuka olet ja miten päädyit suunnittelemaan PPP- kokonaisuuden markkinointimateriaalia?
Olen Roosa, 21-vuotias liiketalouden opiskelija. Opiskelen toista vuotta ja olen suuntautunut markkinoinnin puolelle.

Kerro muutamalla sanalla, miten suunnitteluprosessi eteni?
Meillä oli viikoittaiset palaverit työn tilaajan (koulutuksen tukipalvelut) kanssa ja palavereissa käytiin läpi tavoitteita ja miten työ etenee. Palaverien jälkeen työstin ideoita eteenpäin ja kirjasin projektin etenemistä Planneriin opettajien nähtäville.

Liittyikö työ opintoihisi ja millä tavalla?
Päädyin tekemään tätä projektia cSchool: Liiketoiminnan kehittämisprojektit -opinnon kautta. Siellä opiskelijoille oli tarjolla eri projekteja ja koska olin toivonut pääseväni tekemään jotain visuaalista, niin opettaja suositteli minulle tätä projektia.

Miten kuvaisit tekemiäsi ikoneita ensikertaa ne näkevälle?
Yksinkertaisia, helppo ymmärtää ja nykyaikainen.

Oliko työskentelytapa sinulle sopiva, voisitko suositella sitä muille opiskelijoille?
Voin suositella. Tämä oli tosi joustava tapa tehdä projektia. Aikataulut saatiin soviteltua tosi hyvin muiden opintojen ohella. Työskentelytapa sopii hyvin sellaisiin projekteihin, jossa opiskelija voi itse aikatauluttaa työtä, mutta opettajat auttavat eteenpäin aina kun tarvitsee apua. Opin paljon uutta ja sain varmuutta osaamiseeni.

On tärkeää, että opiskelijat saavat osallistua!

Nea Yalcin, projektipäällikkö & Irina Aittomäki, suunnittelija, Koulutuksen tukipalvelut

 

Leave A Reply