Business management and entrepreneurship YAMK-opiskelijat osallistuivat FRUSH-tapahtumaan 19.9. Forssassa
(In English below)
Syksyinen huurteinen aamu ja kaunis auringon nousu. Forssan Kehräämölle saavuttaessa pihalla on hiljaista ja syksyinen kolea sää tekee tunnelmasta rauhoittavan.
Kehräämöllä kolmannessa kerroksessa ihmiset ovat kuitenkin täydessä touhussa, kun FRUSH 2018 on käynnistymässä ja kuhina käy. FRUSH on kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma, jossa laaja kokonaisuus päivänpolttavia puheenvuoroja, toiminallisia työpajoja sekä pitsausta. FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen.
YAMK- opiskelijoiden päivä FRUSHissa
Desing up-työpajassa paikallinen kohdeyritys Jospak Oy esittelee liiketoimintaansa HAMKin Business management and enrtepreneurship YAMK- opiskelijoille. Jospak Oy on forssalainen yritys, joka valmistaa tulevaisuuden kestäviä ratkaisuja ruokateollisuuteen ruoan pakkaukseen. Jospakin visio on auttaa asiakasta, eli ruoan tuottajaa, vähentämään ruoan pakkauksessa syntyvää muovijätettä.
Jospak Oy:n tavoitteena on kansainvälistyä ja saada tuote markkinoille suurella volyymillä. Mihin suuntaan HAMKin YAMK-opiskelijat lähtisivät tässä kehittämään? YAMK-opiskelijoiden tehtävä oli ideoida yritykselle arvolupaus ja liiketoiminatamalli.
Iltapäivän ohjelmassa YAMK-ryhmillä oli heidän valmistelemansa presentaatiot suomalaisten yritysten toteuttamasta kiertotaloudesta ja kestävyydestä. Presentaatioita kuulemassa oli salin täydeltä ihmisiä SYMBI-hankkeesta eri puolilta Eurooppaa. Iltapäivällä opiskelijoilla oli ohjelmassa myös ajankohtaisia puheenvuoroja kiertotalouteen liittyen.
Yliopettajan mietteitä tapahtumakokonaisuudesta osana opintoja
Ylemmän ammattikorkeakoulun yliopettaja Helena Turusen mietteitä tapahtumasta iltapäivä kahvilta: ”Ollut koko päivän hyvä pöhinä ja tekemisen meininki päällä. FRUSH 2018 on minun osaltani osa YAMK-opiskelijoiden opintokokonaisuutta Responsible business. Aamupäivällä opiskelijoilla oli workshop, jossa autettiin paikallista yritystä Jospak Oy:tä kehittämään heille arvolupaus ja liiketoimintamalli. Opiskelijat lähtivät rohkeasti liikkeelle aamupäivän tehtävään ja uskon, että toimeksiantaja sai paljon kivoja uusia ideoita, joista he toivottavasti lähtevät joitain kehittämään eteenpäin. Iltapäivällä YAMK-opiskelijat esiintyivät kansainvälisen SYMBI-hankkeen edustajille. Opiskeliat kertoivat suomalaisten yritysten vastuullisesta liiketoiminnasta ja kiertotalouden ratkaisuista.”
”Iltapäivän ohjelmassa luvassa on vielä mielenkiintoisia puhujia, kuten Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.” Turunen lisää.
Business management and entrepreneurship master’s degree programme students taking part FRUSH in Forssa 19.9.
Hazy Wednesday morning in Forssa, September 19th and sun rising. Arriving to the Kehräämö, it is cold and quiet, which makes the atmosphere calm.
Come the stairs up and you will find a fair full of life. FRUSH 2018 is starting and it is hectic.
FRUSH 2018 brings together businesses and methods used in circular economy all around Finland. The event is aimed at everyone interested in the subject: growth seeking enterprises, start-ups, investors, cities, students of the field and research institutes. FRUSH is a combination of latest talks, dynamic workshops and of course pitching.
Master’s students day at FRUSH
HAMK’s master’s students from the Business Management and Entrepreneurship degree programme are attending FRUSH. BME students start their day at Design up-workshop which’s target company is Jospak Oy from Forssa. Jospak Oy is producing cardboard trays for sustainable food industry. Their vision is to help the customer to reduce the plastic waste of food packaging. As the outcome of workshop, students designed a proposition of value promise and a business model for the company.
The afternoon program included presentations, by students of master’s degree, about the circulation economy and sustainability of Finnish companies to international SYMBI– project. In the afternoon there are also interesting speakers.