UKK – AMKoodari (osa 2)

0

HAMK tarjoaa maksuttomia AMKoodari-opintoja vuoden 2021 loppuun asti. Julkaisimme kesäkuussa usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen koulutukseen hakeutumiseen. Nyt julkaisemme postaussarjan toisen osan, jossa käsitellään mm. AMKoodari-opiskelun käytänteitä. Lisätietoja koulutuksesta täällä.

Mikä AMKoodari?

AMKoodari on vuosina 2019-2021 Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettavaa maksutonta koodarikoulutusta. HAMKin lisäksi AMKoodari-koulutusta tarjoavat Haaga-Helia, Laurea, Metropolia ja XAMK. Jokaisella korkeakoululla on oma opintotarjontansa.

Olen päässyt mukaan AMKoodari-koulutukseen. Mitä minun pitää tehdä ensimmäiseksi?

Olet saanut sähköpostitse ohjeita miten edetä. Yleensä ensimmäiseksi sinun kannattaa käydä aktivoimassa oma opiskelijatunnuksesi täällä. Lisäksi pyydämme sinua vastaamaan aloityskyselyyn ennen opintojesi alkua.

Saat kaiken tarvittavan tiedon sähköpostitse ennen koulutuksen alkua, joten odotathan kärsivällisesti.

Missä oppimisympäristöjä opinnoissa käytetään?

Moodle on oppimisympäristö, jota käytetään kaikissa HAMKin koulutuksissa. Oppimateriaalien jakaminen, tehtävien annot sekä niiden palautukset ja arviointi tapahtuvat Moodlessa. Moodlesta löydät myös opintojakson aikataulutuksen.

Verkkotapaamiset järjestetään Zoom-palvelussa. Lisätietoja ja ohjeita järjestelmien käyttöön täältä.

Suosittelemme että kaikki AMKoodari-koulutukseen osallistuvat suorittavat myös Digistartti-opintojakson, jolla perehdytään opiskelun käytänteisiin, työvälineisiin ja digitaalisiin oppimisympäristöihin. Jos haluat jälki-ilmoittautua kyseiselle opintojaksolle, otathan yhteyttä AMKoodarin yhteyshenkilöön. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Millaisia it-palveluita saan käyttööni?

Opiskelijana saat käyttöösi Outlook-sähköpostin sekä muita Office 365 –pilvipalveluja (Word , Excel, PowerPoint), joita käytetään opiskelijaintran kautta.

Viestit Moodlesta menevät oletuksena opiskelijasähköpostiisi ja onkin suositeltavaa käyttää opiskelijasähköpostia koko opintojen ajan.

Opiskelijoiden it-palvelut ja niidet ohjeet listattuna täällä.

Onko opetukseen pakko osallistua?

Jos opintojaksosi sisältää aikataulutettuja verkkotapaamisia, on toivottavaa että osallistut niihin. Verkkotapaamiset kuitenkin tallennetaan, joten tarvittaessa voit katsoa ne myös jälkikäteen Moodlen kautta. Otathan yhteyttä opintojaksosi vastuukouluttajaan, jos haluat tarkempia lisätietoja osallistumisesta ja sen ”pakollisuudesta”.

Ovatko opinnot pelkkää teoriaa vai sisältävätkö ne paljon harjoituksia?

Koodaamaan oppii vaan koodaamalla, joten opinnot sisältävät paljon harjoitustehtäviä. Monet opintojaksot vaativat etenkin aloittelijoilta paljon itsenäistä opiskelua. Lisäksi kannattaa huomioida, että osassa opinnoista oppimateriaalit ovat pääosin englanninkielisiä. Tarkempia opintojaksokohtaisia tietoja voit tiedustella AMKoodari-yhteyshenkilöltä tai suoraan opintojaksojen vastuukouluttajilta.

Onko opintojaksoilla tenttejä?

Pääasiassa opintojaksoilla on harjoitustehtäviä, joihin myös arviointi perustuu. Kuitenkin joillakin opintojaksoilla voi olla myös tenttejä.

Arvioidaanko opintojaksot numeroarvosanoin vai hyväksytty/hylätty -periaatteella?

Opintojaksojen arviointi tapahtuu pääsääntöisesti numeroarvosanoin (asteikolla 1-5), mutta poikkeukset ovat mahdollisia.

Kehen voin ottaa yhteyttä, jos minulla on kysyttävää?

Jos kysymyksesi koskee opintojaksoa ja sen sisältöä, otathan ensisijaisesti yhteyttä opintojakson vastuukouluttajaan.

AMKoodari yhteyshenkilöön voit olla yhteydessä liittyen opiskelijahallintoon liittyvissä asioissa, esim. jos tarvitset väliaikaista opiskelutodistusta työantajalle/ TE-toimistoon. Ilmoitathan AMKoodari-yhteyshenkilölle myös mahdollisista muutoksista, esim. opintojen keskeytyksestä tai nimen muutoksesta.

Saanko opinnoistani todistuksen?

Kun kaikki suunnittelemasi opinnot on suoritettu ja arvioitu, saat opintosuoritusotteen ja todistuksen pyydettäessä AMKoodari-yhteyshenkilöltä. Saat meiltä tarvittaessa myös ns. väliaikaisen todistuksen esim. TE-palveluita varten.

Kuinka pitkään kestää, että saan arvioinnin opintojaksosta?

Opintojakson päättymisen jälkeen opettajilla on noin 1 kk aikaa antaa arvosanat. Pääset katsomaan arvosanoja Pakissa. Tunnuksillasi kirjautumisen jälkeen etusivulla näkyy kohta ”suoritukset”. Tietoja Pakista ja ohjeita sen käyttöön täällä.

Kuinka kauan käyttäjätunnukseni ovat voimassa?

Käyttäjätunnuksesi ovat voimassa vähintään yhtä kauan kuin suunnittelemasi opinnot kestävät. Yleensä opinto-oikeus (ja samalla tunnuksesi) ovat voimassa kuluvan lukukauden loppuun eli 31.7. tai 31.12. asti.

Mitä tehdä, jos olen kiinnostunut jatkamaan opintojani HAMKissa esimerkiksi avoimessa tai tutkinto-opiskelijana? Kehen voin ottaa yhteyttä?

Voit ottaa yhteyttä AMKoodari-yhteyshenkilöön tai suoraan koulutuspäälliköihin:

  • Tietojenkäsittelyn koulutuspäällikkö Tapani Honkanen
  • Tieto- ja viestintätekniikan koulutuspäällikkö Jari Mustajärvi

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi

Leave A Reply