Sprintissä kiihdyttäen liiketalouden tutkinto-opiskelijaksi

0

Sprintissä kiihdyttäen liiketalouden tutkinto-opiskelijaksi. Niin saivat 25-vuotiaan Pekka Linnan tutkinto-opiskelut alkunsa, kun Pekka haki Liiketalouden avoimen sprinttiin ja sai vuoden mittaisen opinto-oikeuden HAMKin liiketalouden opintoihin. Kiihdytyskaistaksi Pekan tie Liiketalouden avoimen sprintissä muuttui, kun Pekka suorittikin vaaditut 60 opintopistettä huomattavan nopeassa tahdissa eli vain 5 kuukaudessa. Pekka haki tutkinto-opiskelijan paikkaa erillishaussa elokuussa 2021 ja etenee nyt varmoin askelin kohti tavoitettaan eli tradenomiksi valmistumista.

Sattuman kautta heti tutkintoa opiskelemaan

Pekka on aikaisemmin suorittanut prosessiteollisuuden perustutkinnon ja työskennellyt alalla useamman vuoden. Nykyisin hän työskentelee Fortumilla prosessinhoitajana. Liiketalouden avoimen sprinttiin Pekka lähti opiskelemaan vain lyhyen harkinnan jälkeen. Hän selaili HAMKin sivuja etsiäkseen tietoa tradenomin tutkinnosta, mutta sattumalta törmäsikin mainokseen Liiketalouden avoimen sprintin ilmoittautumisajasta. Häntä houkutteli mahdollisuus päästä heti opiskelemaan, koska yhteishaku oli jo mennyt ja seuraavaan oli vielä useampi kuukausi aikaa.

”Olin iloinen, kun sain tiedon, että minut on hyväksytty sprinttiläiseksi ja pääsen aloittamaan opiskelut heti”, Pekka Linna muistelee.

Opiskelua tutkinto-opiskelijan tavoin

Opiskelija Pekka LinnaPekan mielestä opiskelu Liiketalouden avoimen sprintissä ei juurikaan eroa tutkinto-opiskelijana opiskelusta. Pekan mukaan erona on, että tutkinto-opiskelijana saa ympärilleen muiden opiskelijoiden vertaistuen. Sprintissä jokaisen opintopolku ja etenemistahti on yksilöllinen, joten muut sprinttiläiset eivät välttämättä tule kovinkaan tutuiksi. Sprinttiläisilläkin on kuitenkin HAMKin henkilöstöön kuuluva ryhmänohjaaja, jonka puoleen voi tarvittaessa kääntyä.

” Opiskelu sprintissä oli mielestäni hyvin toteutettu. Sain tarvittaessa apua yksinkertaisissakin asioissa ja koin opiskelun miellyttäväksi koko Sprintin ajan”, Pekka kertoo.

Pekka kertoo opinnoissa ehdottomasti parasta olleen sen, että hän on saanut vapaasti päättää opiskelunsa ajankohdan. Ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu mahdollistaa opintojen suorittamisen työn ohella. Opiskelun vapaudessa voi olla myös kääntöpuolensa.

”Haasteena etäopiskelun myötä tulee se, että välillä tuntuu, että opiskeluiden kanssa on hieman yksin, kun ei nähdä koululla paikan päällä ja kaikki suorittavat tehtäviä oman aikataulunsa mukaisesti, ellei kyse ole ryhmätöistä”, Pekka pohtii.

Tulevaisuuden ura mahdollisesti sijoitusalalla

Urasuunnitelmat Pekka pitää vielä avoimena. Hän kuitenkin toivoo, että pääsisi työskentelemään jonkin alan projektien pariin. Tarkkoja urasuunnitelmia ajankohtaisempana Pekka kokee verkostoitumisen yritysten kanssa.

”Uskon että urasuuntautuminen tapahtuu omalla painollaan, kun sen aika on. Aion pyrkiä verkostoitumaan yrityselämässä kattavasti ja etsimään sen alan, joka minua henkilökohtaisesti kiinnostaa. Olen kiinnostunut sijoitusasioista ja optimaalisimpana vaihtoehtona päätyisin työskentelemään alan projektien pariin”, Pekka kertoo.

Mitä haluaisit sanoa henkilölle, joka vielä harkitsee liiketalouden opintoja?

”Tahtoisin sanoa kaikille, jotka pohtivat liiketalouden opiskelua, että nykymaailmassa opiskelu on aina itseensä sijoittamista. Uskon, että liiketalouden opinnoilla saa hyvän ponnahduslaudan työelämään. Mikäli yhtään jännittää opiskelun haastavuus tai onko kyseessä juuri se oma ala, niin suosittelen silti ennakkoluulottomasti yrittämään”, Pekka kannustaa.

Mikä on Liiketalouden avoin sprintti?

Liiketalouden avoimen sprintissä opiskellaan kalenterivuoden mittaisen opinto-oikeuden aikana 60 opintopistettä, jonka jälkeen opiskelija voi hakea erillishaussa liiketalouden tutkinto-opiskelijaksi HAMKiin. Liiketalouden avoimen sprintissä opiskelu on joustavaa ja sprinttiä voikin hyödyntää kiihdytyskaistana tutkinto-opintoihin, niin kuin Pekka Linna teki.

Seuraava ilmoittautumisaika: 3.-14.10.2022

Leave A Reply