Raflaavaa suunnittelua ja herkullisia värejä

0

Muotoilun vaatetuspuolen viisihenkisen opiskelijaporukan viime lukuvuoden projekti sai tänään arvoisensa päätöksen. Opiskelijoiden takkimallisto esiteltiin Unica Fashionin UNIIKIT-liikkeessä osana Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikkoa ensimmäistä kertaa yleisölle sekä kiinnostuneille asiakkaille.

Hedelmällistä yhteistyötä

Opiskelijat toteuttivat takkien suunnittelun osana työelämäprojektit-jaksoaan tiiviissä yhteistyössä HAMKin muotoilun opettajien, mutta myös Unica Fashionin ammattilaisten kanssa. Unica Fashionin Liisa Pikkujämsä totesikin malliston muotinäytöksessä, että tällainen yhteistyö nuorten opiskelijoiden kanssa on molemminpuolin hedelmällistä. Opiskelijat pääsevät kiinni aitoon projektiin työelämästä, kun taas yritys saa uusia ideoita ja näkökulmia.

Takit nimetty opiskelijoiden mukaan

Jokainen projektissa mukana ollut opiskelija suunnitteli yhden takin aina protovaiheeseen asti. Lopullisen takin valmistus toteutettiin Unica Fashionin kautta. Monelle opiskelijalle tämä oli ensimmäinen kerta, kun he pääsivät suunnittelemaan varsinaista takkia. Opiskelijoiden suunnittelemat takit pääsevät ihan oikeasti myyntiin Unica Fashionin liikkeen kautta, takkimallit on nimetty opiskelijoiden mukaan, ja niitä tarjotaan myös Japanin markkinoille.

– Kohderyhmänä Unica Fashionin asiakkaat ovat hieman vanhempaa väestöä, kun me itse. Tämä toi osaltaan mielenkiintoisen lisähaasteen suunnitteluun. Opimme paljon myös yritysten kanssa yhteistyössä toimimisesta sekä siihen liittyvästä prosessista, opiskelijat kertovat.

Opiskelijoiden suunnittelemiin takkeihin pääsee tutustumaan Unica Fashionin UNIIKIT-kivijalkaliikkeessä Tampereella (Suvantokatu 7-9). 

Leave A Reply