Innostusta ja intiimiä tunnelmaa

0

Perinteinen muotoilun opiskelijoiden muotinäytös järjestettiin tänä vuonna 15.-16.9. osana Helsinki Design Weekiä. Perjantaina 15.9. järjestettiin yleisölle avoin muotinäytös sekä erillinen kutsuvierastilaisuus. Lauantaina 16.9. mallistojen tuotteisiin sekä suunnittelijoihin pääsi tutustumaan avoimen showroom-tapahtuman merkeissä. W17 Vimma -tapahtumassa oli esillä koko HAMKin muotoilun kirjo aina vaatetus- ja jalkinesuunnittelusta lasi- ja keramiikkamuotoiluun asti.

Kultahousuja ja pillitakkeja 

Kutsuvierasnäytöksessä vieraana ollut toimittaja Venla Ruoppila piti näkemästään. Hänen mielestään W17 Vimma -näytös oli upea – toteutus oli hieno sekä tuotteiden lisäksi myös mallien stailaus kiinnitti hänen huomionsa.

– Nuorten suunnittelijoiden näytöksissä parasta on mielestäni se, että kaikki ei ole liian kaupallisesta näkökulmasta mietittyjä. Mieleeni jäivät erityisesti Salla Nikolan mallisto, jossa oli käytetty muovipillejä, sekä Anna-Liina Huttusen malliston kullanväriset housut, kertoo Ruoppila.

Perinteisemmän muotinäytöksen yhteydessä pitkin tilaa esillä oli myös lasi- ja keramiikkatuotteita, jotka toivat hienon lisäsäväyksen muotinäytöksen innostuneeseen tunnelmaan. Yleisöstä löytyi myös vaatetusmuotoilun opettaja Tarja Saari, joka oli äärettömän ylpeä opiskelijoiden toteuttamasta tapahtumasta.

– Opiskelijat olivat käyttäneet materiaaleja todella oivaltavasti ja työn jälki oli hienoa. Koko tilaisuus oli myös hyvin suunniteltu – opiskelijat ovat tehneet ison työn, Saari kokoaa yhteen muotinäytöksen tunnelmia.

– Olen samaa mieltä Tarjan kanssa. Minut yllätti positiivisesti luomusten käytännönläheisyys ja kaupallisuus, jatkaa jalkinemuotoilun opettaja Ville Sipola.

Antoisa ja palkitseva projekti opiskelijoille

Muotinäytös päättyy, aplodit alkavat ja valot himmenevät. Opiskelijoiden iloa näytöksen onnistumisesta sekä omien mallistojensa esittelystä on vaikea olla havaitsematta. Roosa Kemppisen Identity-malliston ideana oli tuona esille hänen omaa muotoilijaidentiteettiään. Kyseessä on vaatemallisto, jossa korostuivat naisellisuus, kulttuurit, yksityiskohdat sekä voimakas värimaailma. Mikaela Mäkisen jalkine- ja asustemallisto Rebel Rebel koostui erilaisista urheilutuotteista. Näytöspäivä oli hänen mukaansa koko projektin antoisin ja palkitsevin osuus, vaikka projektin eri vaiheista löytyikin paljon muutakin mielenkiintoista.

– Omien mallistojen ja tuotteiden valmistus oli oikeastaan projektin haastavin osuus, sillä siinä olit ihan omillaan. Muotinäytös ja showroom -tapahtumien järjestämisessä taas tukena oli koko muu opiskelijaryhmä, tiivistää lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelija Peppi Kotiranta.

 

Leave A Reply