Interventio-näyttelyssä kuvataan Suomen 100-vuotiasta taivalta

0

Interventio-lasinäyttely on osa Hämeen ammattikorkeakoulun lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijoiden muotoiluprojektia. Projekti kuului 2. vuoden opiskelijoiden moduuliopintoihin ja opettajana toimi Auli Rautiainen. Interventio-näyttely on väliintulo näkemyksellään Suomen itsenäisyyden vuosikymmenistä.

Esineiden suunnittelussa on otettu vaikutteita itsenäisyyden ajan vuosikymmeniltä ja yhdistetty nykyaikaan. Kukin muotoilija vastaa yhdestä vuosikymmenestä ja on tuonut siihen oman tulkintansa. Teokset kuvaavat Suomen 100-vuotiasta taivalta muotojen ja teemojen kautta. 

Projektiin osallistuvat muotoiluopiskelijat: Anna Eriksson, Mervi Oinas-Yliniemi, Markku Mikkonen, Henriikka Pöllänen, Kirsti Ruotoistenmäki, Tiina Hassinen, Kati Gers, Niina Koistinen, Eveline Hintsala, Taija Laurell ja Miikka Koivisto.

Projektin tarkoituksena on tehdä yhteistyötä lasialanopiskelijoiden ja koulujen välillä, tuoden samalla huomiota suomalaisen lasimuotoilun tilasta ja opiskelusta. Samalla se kurkistaa historiaan Wetterhoffin vanhojen koulujen, Tavastian ja HAMKin yhteistyön merkeissä. Interventio on esillä Wetterhoffin talolla 25.8.- 3.11.2017.

Projektille myönnetty Suomi 100 -status ja se on osana juhlavuoden kunniaksi järjestettäviä tapahtumia. Interventio -näyttely oli esillä ensimmäisenä Suomen Lasimuseolla 19.4-11.5.

Näyttelyyn osallistui myös HAMKin entisiä ja nykyisiä muotoilun opiskelijoita: Laura Haavanto, Linda Silfer, Anna-Kaisa Haanaho, Ilse Lindqvist, Merja Castren ja Leena Hyttinen. Näyttelyn kuratoi Auli Rautiainen.

Varsinaisen näyttelyn jälkeen Interventio otettiin mukaan Suomen Lasimuseon 100-lasissa näyttelyyn 18.5-5.11.2017.  Se on myös osa Suomi 100 -teemaa, joka avaa Suomen muotoilua ja historiaa sadalla lasiesineellä vuosilta 1917-2017.

Näyttelyt:

  • 19.4.-11.5., Interventio, Suomen Lasimuseo, Riihimäki
  • 18.5-5.11. 100-lasissa, Suomen Lasimuseo, Riihimäki
  • 25.8.-3.11., Wetterhoffin talo, Hämeenlinna
Kati Gersin Hylsy-esineet

Katso lisää:

https://www.facebook.com/interventiolake15/
https://www.instagram.com/interventio17/

Tekstin on kirjoittanut lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelija Henriikka Pöllänen.
Yläpalkin kuvassa Markku Mikkosen töitä. 

 

Leave A Reply