Projektiopinnoista potkua työelämään

1

Työelämäprojekteilla on minun kohdallani ollut suuri merkitys sekä opintojen että työelämän kannalta. Olen tähän mennessä osallistunut useisiin erilaisiin projekteihin, joita olen myös päässyt johtamaan. Näiden projektien avulla olen voinut täydentää omaa tutkintoani ja viedä sitä haluamaani suuntaan, puhumattakaan niistä hyödyistä, joista olen päässyt nauttimaan suhteessa työelämään.

Olen muun muassa ollut tekemässä markkinointisuunnitelmaa kansainväliselle UATF-tatuointifestivaalille, joka järjestetään tulevana kesänä. Projektiportfolioon mahtuu myös laajamittaisen veneilyselvityksen tiedonkeruuta ja raportointia, minkä toimeksiantajana oli Linnan Kehitys Oy (ent. Kehittämiskeskus Oy Häme). Yrittäjähenkisistä projekteista haluan mainita Sense-liikeideakilpailun, jossa olen ollut mukana sekä oman liikeidean kanssa että juontajana. Amazing Business Train -toteutuksissa olen ollut kehittämässä omaa liikeideaa ja valmentamassa muita useaan otteeseen. Näiden, ja monien muiden, projektien myötä olen kehittynyt monessa suhteessa kohti liiketaloudellista asiantuntijaa.

Mutta miksi lähteä mukaan työelämäprojekteihin opintojen aikana?

Projektiopinnoista on mahdollista saada tällaisia hyötyjä:

  • Opiskelija pääsee soveltamaan oppimaansa käytännönläheisten toimeksiantojen kautta, mikä syventää oppimista
  • Projektien kautta oppii työelämä- ja tiimityötaitoja, jotka ovat nykypäivänä ensiarvoisen tärkeitä toimialasta ja työnkuvasta riippumatta
  • Toimeksiannoista voi rakentaa portfolion, joka toimii hyvänä referenssinä työnhaussa
  • Opiskelijalla on mahdollisuus laajentaa verkostojaan ja saada arvokkaita kontakteja

Mielestäni suurin hyöty, jonka olen työelämäprojektien kautta saanut, on liittynyt oman tutkintoni henkilökohtaistamiseen. Olen halunnut rakentaa tutkinnostani ainutlaatuisemman ennen kaikkea erottuakseni työnhakijamassasta, joka on kaupallisella alalla valtava. Projektiopintojen avulla olen voinut rakentaa omiin uratavoitteisiini sopivan tutkinnon, minkä myötä olen myös oppinut hurjasti työelämän vaatimuksista ja tarpeista.

Olen opintojeni loppusuoralla ja kirjoitan opinnäytetyötäni tällä hetkellä. Kartoitin alkukevään aikana potentiaalisia työpaikkoja, joissa voisin nähdä työskenteleväni opintojen jälkeen. Projektiopintojen myötä kartuttamani verkoston avulla sain kuin sainkin uuden työpaikan, jossa aloitan huhtikuussa. Rekrytointiprosessin aikana työnantaja tuli myös kysyneeksi portfoliotani, jota loppujen lopulta kehui ja piti ennen kaikkea oman osaamisen luotettavana kuvauksena.

Suosittelen projektiopintoja kaikille opiskelijoille koulutusohjelmaan katsomatta!

***********************

Blogitekstin kirjoittaja on kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Risto Järvinen, joka on aktiivisesti osallistunut erilaisiin projektiopintoihin.

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Risto Järvinen: ”Asenne ratkaisee”

Leave A Reply