Liiketalouden opiskelijana Studia-messuilla

0

Studia-messut ovat jokavuotinen tapahtuma, jossa korkeakoulut ja opistot pääsevät esittelemään toimintaansa ja kertomaan opiskelumahdollisuuksista mahdollisille uusille opiskelijoille. Messuille tulee esittelijöitä ja kävijöitä eri puolilta Suomea.

Vuonna 2021 messut järjestettiin tiistaista keskiviikkoon 23.–24.11. Helsingin Messukeskuksessa, ja HAMKilla oli messuilla oma esittelyosasto, jossa esiteltiin koulutuksia ja tutkintolinjoja. Opiskelen kolmatta vuotta liiketalouden monimuotokoulutuksessa ja olin messuilla kertomassa tradenomin opinnoista.

Keitäs kaikkia meitä siellä olikaan

HAMKia oli edustamassa väkeä eri aloilta ja kampuksilta. Opiskelijoista edustettuna oli liiketalouden lisäksi mm. metsäteollisuus, muotoilu, sosionomit, terveydenhoitajat ja international business. HAMKin henkilökunnasta oli paikalla eri koulutusten opinto-ohjaajia ja markkinoinnin työntekijöitä.

HAMKin messuporukka.
Tiistain aamuvuoron porukka

Messupäivät oli jaettu aamu- ja päivävuoroon, jotta päivät eivät kävisi liian raskaiksi ihmisille. Olin molempina päivinä aamuvuoroissa, joten ihan kaikkien kanssa en päässyt juttelemaan.

Millaista messuilla oli?

HAMKin messupiste oli hiukan pelkistetty verrattuna muihin lähellä oleviin ammattikorkeakouluihin. Pelkistetty ei kuitenkaan ollut huono asia, koska pystyimme kertomaan paremmin opinnoista ilman häiriötekijöitä. Vallitsevan koronatilanteen takia messupisteelle ei haluttu liikaa koskettelua vaativia härpäkkeitä, mikä oli mielestäni vastuullista toimintaa niin messuvieraita kuin meitä esittelijöitäkin kohtaan.

Tiistaina päivällä Riihimäen kampuksen konetekniikan opiskelijat toivat paikalle robotin, joka toimi oivana sisäänheittäjänä ja moni jäikin ihastelemaan robotin tanssiliikkeitä.

Puolen metrin korkuinen robotti.
Konetekniikan opiskelijoiden robotti herätti ohikävelijöiden huomion.

Tiistai meni hiukan tunnustellessa, että mitäs näillä messuilla tapahtuu. Keskiviikko oli selvästi helpompi päivä itselleni, kun tiesi jo mihin pitää mennä ja miten homma suurin piirtein toimii. Keskiviikkona kävi myös enemmän ihmisiä kysymässä liiketalouden opinnoista, mikä oli mukavaa.

Mitä messuilta jäi käteen

Yksi parhaista asioista messuille osallistumisessa oli toisten hamkilaisten tapaaminen ja heidän koulutuksistaan kuuleminen. Oli mielenkiintoista kuulla, mitä kaikkea HAMKissa oikeasti on ja mitä esimerkiksi sosionomi tai muotoilija konkreettisesti tekee. Varsinkin monimuoto-opiskelijat jäävät helposti tietämättömiksi muista opiskelijoista, kun kampuksella ei tule käytyä näkemässä muita ihmisiä.

Alkuun jännitin hiukan messuvieraiden kohtaamista, mutta muutaman keskustelun jälkeen homma helpottui huomattavasti. Huomasin, että minun ei todellakaan oleteta tietävän kaikkea kaikista opinnoista ja sain kertoa enemmänkin omista kokemuksistani. Jos jotain ei tiennyt, niin onneksi vieressä oleva yleensä tiesi aiheesta enemmän.

Yleiskuva Studia-messuilta.
Pitkästä aikaa pääsi kunnon tapahtumaan mukaan.

Ensi vuoden messuille en valitettavasti pääse osallistumaan opiskelijana, koska toivottavasti olen jo silloin valmistunut. Messut olivat mielenkiintoiset ja olisi ollut kiva mennä niille toistekin. Harmillisesti tämä tilaisuus tuli eteen vasta kolmantena opiskeluvuotena, mutta olen erittäin tyytyväinen, että pääsin edes kerran osallistumaan ja edustamaan HAMKia.

Suosittelen kaikkia tarttumaan tilaisuuteen, jos teille ehdotetaan HAMKin edustamista messuilla. Kannattaa mahdollisuuksien salliessa mennä useampana päivänä, koska toinen päivä on yleensä helpompi. Jos HAMK on mielestäsi hyvä ammattikorkeakoulu, niin mikset kävisi kertomassa siitä muillekin.

HAMKin logon edessä valkosuklaatikkari.
Messuilla jaettiin HAMKin esitteiden lisäksi Kultasuklaan valkosuklaatikkareita.

 

Kirjoittaja: Sara Vihinen, liiketalouden 3. vuoden opiskelija

Leave A Reply