Liiketalouden opiskelija Petra: ”Parasta on käytännönläheisyys ja se, että oppii oikeasti tekemään”

0

Liiketalouden toisen vuoden opiskelija Petra on myös yksi tämän vuoden Markkinointirenkaan jäsenistä. Tässä blogijutussa Petra kertoo, mitä taloushallinnon opiskelijan elämä pitää sisällään niin opintojen kuin vapaa-ajan puitteissa.

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Petra ja opiskelen HAMKissa toista vuotta liiketalouden tradenomiksi. Olen suuntautunut taloushallintoon.

Miten päädyit HAMKiin?

Olen tehnyt kaksoistutkinnon ja valmistunut taloushallinnon merkonomiksi. Koin taloushallinnon omaksi alakseni ja hetken mietittyäni päätin jatkaa samalla alalla. Asun Kanta-Hämeessä, joten HAMK oli ensimmäinen vaihtoehto, johon halusin. Halusin oppia tekemällä käytännössä asioita, ja siksi hain ammattikorkeakouluun. Lisäksi olin kuullut HAMKista paljon hyvää.

Miltä opiskelu on vaikuttanut? Mikä on parasta opiskelussa? Mikä haasteellisinta?

Opiskelu on ollut aika lailla sellaista kuin odotinkin, paljon ryhmätöitä, projekteja oikeiden yritysten kanssa ja mielenkiintoisia aiheita. Parasta on käytännönläheisyys ja se, että oppii oikeasti tekemään. Haasteellisinta on se, että välillä tulee paljon uutta asiaa mitkä pitäisi omaksua nopeasti.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Haluaisin valmistua ajallaan ja saada sen jälkeen koulutusta vastaavaa työtä. Kirjanpito ja palkanlaskenta kiinnostavat erityisesti.

Kerro tyypillisestä opiskelupäivästä?

Tyypillisesti taloushallinnon moduuleissa on oppitunteja aamupäivästä, silloin käsitellään luokassa yhdessä uutta asiaa. Iltapäivällä tehdään usein tehtäviä, joita tarkistetaan yleensä seuraavalla kerralla. Iltaisin kotona saatan kerrata teoriaa ja harjoitella tenttejä tai oppimistehtäviä varten.

Mitä harrastat? Millainen Hämeenlinna on opiskelijakaupunkina?

Harrastan teatteria Janakkalan Teatteriseurueessa. Lisäksi käyn kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla. Talvisin tulee myös käytyä laskettelemassa. Hämeenlinna on hyvä opiskelijakaupunki, bileitä ja muuta ohjelmaa on ainakin omaan makuun riittävästi. Lisäksi Hämeenlinna on kivan yhteisöllinen.

Terveiset heille, jotka suunnittelevat hakevansa liiketalouden opintoihin?

Hakekaa rohkeasti opiskelemaan liiketaloutta, jos vähänkään kiinnostaa. Opiskelujen aiheet ovat monipuolisina ja liiketalouden tradenomina on paljon erilaisia työllistymismahdollisuuksia.

Leave A Reply