Liiketalouden alumni Anni: Koulunpenkiltä leffateatterin taloushallintoon

1

Anni aloitti opinnot HAMKin liiketalouden koulutuksessa syksyllä 2013. Ennen HAMKia Anni opiskeli Kaurialan lukiossa, josta kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 2013. Anni valitsi pääaineekseen liiketalouden toisena vuonna taloushallinnon, koska on aina pitänyt numeroiden pyörittelystä ja laskemisesta.

Sekä perus- että syventävän harjoittelun Anni suoritti Bio Rex-elokuvateatterissa. Perusharjoittelun hän sai hyväksiluettua jo lukioaikana aloitetusta työstä elokuvateatterin kassalla ja syventävän osan hän teki yrityksen taloushallinnossa.

Valmistuttuaan Anni jäi työskentelemään Bio Rexin taloushallintoon täyspäiväisesti, koska harjoittelun jälkeen siellä oli edelleen tarvetta lisätyöntekijälle. Kassavuorot Bio Rexillä vähenivät hiljalleen, kun työtunnit toimistolla kasvoivat.

Aluksi Annilla ei ollut mitään odotuksia HAMKin suhteen eikä hän tiennyt mihin työllistyisi opintojen jälkeen. Jälkeenpäin hän on todennut, että opinnoista HAMKissa oli hyötyä, sillä ilman niitä hän ei olisi päätynyt työskentelemään nykyiseen työpaikkaansa.

Vaikka Anni kokee, että suurimmat ahaa-elämykset sekä harppauksen osaamisessaan hän on ottanut Bio Rexin taloushallinnossa työskennellessään, loi HAMKin opinnot hyvän pohjan työelämää varten. Hän korostaa, että monet asiat on helpompi oppia ja ymmärtää kun pääsee konkreettisesti työskentelemään niiden parissa. Koulun penkillä opitut asiat saivat tarkoituksen vasta töiden kautta.

Anni, missä olet 10 vuoden päästä? 

Tämä on vaikea kyssäri. Hain opiskelemaan liiketaloutta sen takia, kun en lukion jälkeen tiennyt mitä olisin halunnut tehdä. Toivon siis, että 10 vuoden päästä olisin ehkä keksinyt sen, mitä haluaisin isona tehdä. On se sitten jotain ihan muuta alaa kuin tällä hetkellä tai havahtuminen siihen, että tämä onkin se juttu mitä haluan tehdä.

Tällä hetkellä pidän työpaikastani, meillä on hyvä työporukka ja työtehtävät ovat mieleisiä. 10 vuoden päästä toivon siis, että olen yhtä onnellisessa asemassa tykäten siitä mitä sillä hetkellä teen.

Annin mielestä parasta HAMKissa oli ihmiset, joihin hän tutustui opiskelujensa aikana. HAMKissa hän sai monta sydänystävää.

Tekstin on kirjoittanut liiketalouden opiskelija Essi Rämö. 

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Blogit | Työharjoittelu

Leave A Reply